Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Građani bijesni na Amazon: U ponudi imaju neobičan artikl

None Foto: Screenshot

Najveća internetska trgovina na svijetu, Amazon u svojoj ponudi ima  otirač za noge s printom zastave Republike Hrvatske, što je razljutilo zajednicu CitizenGO

Najveća internetska trgovina na svijetu, Amazon u svojoj ponudi ima  otirač za noge s printom zastave Republike Hrvatske, što je razljutilo CitizenGO, zajednicu aktivnih građana koji štite temeljna ljudska prava diljem svijeta.

 CitizenGO ističe kako je oglašavanje i prodaja takvih predmeta poticanje na nesnošljivost i mržnju.

- Motiv nacionalnih simbola kao što su grb i zastava na otiraču za noge vrijeđanje je države čije su one simbol i izravna su analogija u odnosu na zemlju i narod od kojih netko želi brisati noge.

- Republika Hrvatska je, prije nekoliko dana, 15. siječnja obilježila 25 godina od međunarodnog priznanja tadašnjih članica EU. Svoju slobodu i neovisnost izborila je zahvaljujući žrtvi hrvatskih branitelja od kojih su mnogi položili svoj život na oltar Domovine. Svi oni borili su se pod hrvatskim stijegom kojeg Amazon oglašava i prodaje kao otirač za noge – poručuju uvrijeđeni građani.

Ističu kako ovaj artikl potiče nesnošljivost i mržnju prema Hrvatima, kao i prema drugim državama i narodima čije zastave Amazon također prodaje kao otirače za noge.

Pokrenuli su i peticiju kojom traže od Amazona prekid oglašavanja i prodaje spornog otirača.

Komentari (156)
  • Mi ćemo kupovati srpske, a srbi hrvatske. Dok se mi koljemo Amazon zarađuje.

    19. 1. 2017,   16:02
  • Poslali su mi peticiju za potpis na mail. Odem na amazon, tamo isti otirači s motivom zastave dobrih dvadesetak zemalja svijeta (Njemačke, Francuske, Rusije, Kanade,itd.), zatim američkih, svih vrsta i fela, pa njihovih saveznih država...Pa sam deletao mail. Sad, da je ukusno i primjereno, nije, ali ako ne smeta nikome, ne smeta ni meni. Znam da nešto takvo nikad, od sramote, ne bih kupio i stavio pred vrata...ali, peticija jebte???

    19. 1. 2017,   15:54
  • Vjerojatno nemaju samo otirače sa našom zastavom, već sa zastavama država cijeloga svijeta. Ne vidim ništa loše u tome jer ako mogu zastave biti otisnute na gaćama, čarapama, majicama, zavjesama itd. to znači da ne postoji nikakav zakon koji bi branio otisnutu zastavu na otiraču, tepihu ili bilo čemu drugom. To može smetati samo ljudima koji su frustrirani vlastitim identitetom

    19. 1. 2017,   16:05