Obavijesti

News

Komentari 52

'Građani trebaju znati o čemu se radi u mirovinskoj reformi'

'Građani trebaju znati o čemu se radi u mirovinskoj reformi'

Ministar uprave Lovro Kuščević sumnja da njegov kolega Marko Pavić reklame za mirovinsku reformu financira iz proračuna već vjeruje da je to u okviru nekog EU projekta, gdje postoje novci za vidljivost projekta.

VIDEO

Nakon optužbi sindikata da ministar mirovinskoga sustava Marko Pavić reklame protiv referenduma o mirovinskoj reformi plaća javnim novcem i plaši građane, prokomentirali su tek rijetki ministri koji su mu dali za pravo da građanima objasni o čemu se tu radi. 

- Bitno je da naši građani znaju pravu istinu o mirovinskoj reformi, o onome što nas čeka ako referendum prođe, odnosno ono što nas čeka ako mirovinska reforma prođe. Čisto sumnjam da to ministar Pavić financira iz proračuna. Vjerujem da je to u okviru nekog EU projekta, gdje postoje novci za vidljivost projekta - rekao je ministar uprave Lovro Kuščević prije sjednice Vlade. 

Smatra da je mirovinska reforma vrlo dobra i kvalitetna reforma, a navodeći da je ona dobro ocijenjena u svim međunarodnim statistikama i pregledima. Kuščević je odbacio tvrdnje da se radi o zastrašivanju građana.

- Dužnost je Vlade pa tako i ministra Pavića da objasni našim sugrađanima što znači opcija 'A', a što opcija 'B'. Podržavam ministra Pavića - rekao je Kuščević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocijenio je kako i sindikati ulažu znatna sredstva u vidljivost projekta koja dolaze iz sindikalnih članarina te dodao da su to "sredstva svih naših poreznih obveznika". Na pitanje zašto Vlada ne poštuje preporuke Venecijanske komisije da se ne uključuje u referendum aktivno promovirajući samo jednu stranu, odgovorio je: 

- Nema ovo veze s referendumom, dapače ponavljan obveza je Vlade da građanima u detalje objasni ono što je vezano za mirovinsku reformu i što može uslijediti - rekao je. 

Na opasku nije li se s time trebalo krenuti ranije, Kuščević je uzvratio kako "nikada nije kasno". Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić podržava ministra Pavića u nastojanju da građanima objašnjava o čemu se radi u mirovinskoj reformi, koja je kaže jedna od bitnijih stvari koje radi ova Vlada. 

Skradin: Ministar Tomislav Tolušiæ otvorio 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak kaže da nije vidjela te spotove jer ne stigne previše gledati televiziju.  

- Ono što sada treba učiniti jest da se traže informacije, napravi izračun i pokaže je li to 45 milijardi gubitka ili nije. To je provjerljivo - kazala je. 

Na pitanje je li se trebalo ići na ovaj način kontra referendumske inicijative, uzvratila je: 

- Reforme su često bolne i tu svatko ima svoje mišljenje. Mi smo država koja vrlo teško provodi reforme, između ostalog i jer je jako puno partikularnih interesa se teško dovede na čistac i mi teško nađemo suglasje oko reformskih procesa. To govorim iz iskustva iz područja znanosti i obrazovanja. Vrlo teško to ide - kazala je Divjak.

Osijek: Blaženka Divjak održala sastanak s ravanteljima o kurikularne reforme

Napominje kako se tu mora izdržati.

- Svi moramo staviti podatke na stol i otvoriti se prema javnosti tako da se konkretnim podacima i odgovorima daje značaj javno postavljenim pitanjima koji su legitimni. Ovo što sindikati rade to je njihovo legitimno pravo - rekla je Divjak.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a