Obavijesti

News

Komentari 270

Grabar Kitarović o Mamiću: "Nisam ga vidjela tri godine"

Grabar Kitarović o Mamiću: "Nisam ga vidjela tri godine"
1

Na pitanje kako komentirala bijeg svog prijatelja Zdravka Mamića nakon nepravomoćne presude predsjednica se pobunila te dodala kako nepravomoćne presude ne komentira

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu RTL televiziji prokomentirala je aktualne teme poput demografskih mjera, odnose s premijerom Plenkovićem i Aleksandrom Vučićem, a bilo je riječi i o Zdravku Mamiću.  

- Proračun jest prenapregnut, ali vjerujem da možemo postići uštede u pojedinim dijelovima proračuna kako bismo uložili u hrvatsko društvo - rekla je o svojim demografskim mjerama. Predsjednica je rekla da nema 'hladnog rata' između nje i Andreja Plenkovića, ne želeći upirati u to tko je krivac za takvu komunikaciju.

- Za tango je potrebno dvoje - rekla je. 

Predsjednica nije htjela izravno odgovoriti treba li premijer Plenković odstupiti, te je rekla kako je to na hrvatskim državljanima, kao i da ocjene njegovu Vladu ne želeći sama dati ocjenu Vladi. O svojim demografskim mjerama i o tome koja će ih Vlada provoditi rekla je kako 'nije bitno tko će tada biti na vlasti, sve dok se mjere provode.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Afera Hotmail ostaje tu kakva je - rekla je te iskazala svoju zabrinutost zbog toga što nagodba još nije postignuta. 

O svojim demografskim mjerama i o tome koja će ih Vlada provoditi rekla je kako 'nije bitno tko će tada biti na vlasti, sve dok se mjere provode.  

Novinarka je tražila komentar i na mogući referendum za koje je potpise skupljala inicijativa "Narod odlučuje".  

- Ako je skupljen dovoljan broj potpisa ići će se na referendum. O tome ne mogu odlučiti političari, a jedino tko može zaustaviti referendum je ustavni sud koji mora biti neovisan. Moj je osobni stav da svi saborski zastupnici moraju imati jednaka prava - rekla je.

'Nismo se vidjeli tri godine'

Na pitanje kako komentirala bijeg svog prijatelja Zdravka Mamića nakon nepravomoćne presude predsjednica se pobunila.

- Od kud vam to da mi je prijatelj!? Nismo se vidjeli tri godine - odgovorila je. Nije htjela komentirati Mamićev 'bijeg' u Međugorju te je rekla da pravomoćne presude ne komentira.  

- Nije na meni da procjenjujem osobne odluke bilo koga - rekla je za kraj teme o Mamiću.

O Aleksandru Vučiću je rekla kako su u korektnim odnosima: "U pozadini se događa proces u kojem se nalaze komisije o važnim pitanjima poput nestalih osoba, gospodarske suradnje i pitanja granica. Susretali smo se nakon neugodnih scena u Beogradu, na marginama nekih europskih okupljanja te uvijek kulturno popričali, ali nismo se dotaknuli te teme. Za kraj je rekla kako poziv predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu ostaje otvoren i da se nada da će u skoroj budućnosti doći u posjet. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina