Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grabar Kitarović razgovarala s Orbanom o izbjegličkoj krizi

None Foto: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Hrvatske i mađarski premijer razgovarali su i o bilateralnim odnosima pred službeni posjet Kolinde Grabar Kitarović Mađarskoj sljedećeg tjedna

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susrela se na marginama 70. jesenskog zasjedanja Opće skupštine UN-a s premijerom Kneževine Andore Antonijem Martijem, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, objavio je Ured predsjednice.

S predsjednikom vlade Andore predsjednica je razgovarala o bilateralnim odnosima između dviju država te mogućnostima koje se pružaju hrvatskim članstvom u EU. Dotakli su se i glavnih tema ovogodišnjeg jesenskog zasjedanja UN-a.

S mađarskim premijerom Orbanom razgovarala je o izbjegličkoj krizi i pogledima na njezino rješenje. Osvrnuli su se i na bilateralne odnose, a pred službeni posjet predsjednice Mađarskoj sljedećeg tjedna.

Sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Grabar Kitarović razgovarala je o jučer održanom pripremnom sastanku njezine inicijative Jadran - Baltik - Crno more te o pitanjima na europskoj agendi, prije svega izbjegličkoj krizi.

Komentari (70)
  • Madarska je najvece gradiliste trenutno u EU...milijarde eura se sliva u Madarsku,,,zato je zasluzan Viktor Orban,,,sto uradi hrvatski pionir za 4g isa po sumama i piva sa bratijom,,,sad trazi drugi mandat

    1. 10. 2015,   00:19
  • Zena koja zna, hoce i moze. Zena koja je ravnopravna svim ostalim drzavnicima. Zena koju inozemni drzavnici cijene i postuju. Kolinda. ;)

    1. 10. 2015,   07:12
  • Predsjednica se susrela s vise drzavnika u ova tri dana, nego bivsi u pet godina.

    1. 10. 2015,   07:09