Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grabar Kitarović se susrela s upraviteljicom Alberte Mitchell

None Foto: Peter Power/Press Association/PIXSELL

Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena te predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nastavku državnog posjeta Kanadi posjetila je Calgary gdje se sastala s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice. 

Sugovornice su razmijenile mišljenja o ravnopravnosti spolova i promicanju ženskih prava, navodi se u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena te predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti.

FOTO: KANADSKA RAPSODIJA Kolinda i Trudeau kao Kosor i Pahor: Preplavile su ih emocije

Rekla je da se ponosi što je preuzela predsjedavanje Vijećem žena svjetskih vođa, mreže od 75 sadašnjih i bivših predsjednika država i vlada, jedine takve organizacije u svijetu, dodaje se.

„U tom smislu, i s obzirom na moju novu ulogu predsjedateljice Vijeća žena svjetskih vođa, nadam se da možemo zajedno raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta“, istaknula je hrvatska predsjednica.

Tijekom višednevnog i uopće prvog državnog posjeta nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske, predsjednica se od ponedjeljka sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

PORUKE PODRŠKE Kolinda iz Kanade: U mislima sam sa svima, pratim poplave

U kanadskom gradu Hamiltonu u utorak je zaslužnim zajednicama uručila priznanja za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske, na svečanom prijemu kojega je domaćin bio kanadski premijer Justin Trudeau.

Povelje Republike Hrvatske uručene su katoličkim župama i crkvama, savezu folklornih društava, krovnoj sportskoj udruzi Sjeverne Amerike te radijskom programu za njihov rad na pružanju duhovne skrbi, očuvanju jezika, kulturnog i nacionalnog identiteta te promicanju zajedništva hrvatske zajednice kroz sportske aktivnosti.

Komentari (14)
  • Zamisli, ona pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova a kad je u Hrvatskoj trebala progovoriti o zlostavljanju žena, nije je bilo nigdje. Možda je bila prezauzeta ...doktorat, dijeta, obleka...

    16. 5. 2019,   12:38
  • Naša plavuša briljira, svojim prenemaganjem, nekom novom gestikulacijom, mimikom, pa i glasom. A tek sveukupnim scenskim nastupom! Blagi Bože koja prevara!

    16. 5. 2019,   11:57
  • Uskoro ce je primiti i predstavnik stanara jedne zgrade u Calgary-u :)

    16. 5. 2019,   16:39