Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grabar Kitarović u New Yorku protiv nasilja nad ženama

None Foto: Ured predsjedice 3

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako se Hrvatska ponosi time što je upravo Hrvatica Dubravka Šimonović, sadašnja posebna izvjestiteljica za nasilje nad ženama

Opasnost od nasilja nad ženama je sveprisutna i nije se smanjila, izjavila je u srijedu u New Yorku hrvatska predsjednica u prigodi obilježavanja 25. godišnjice mandata posebne izvjestiteljice UN-a za nasilje nad ženama, zaželjevši posebnoj izvjestiteljici Dubravki Šimonović mnogo uspjeha te plodonosan nastavak mandata u svrhu poboljšanja položaja žena.

Govoreći o opasnosti od nasilja nad ženama, koja je "sveprisutna i nije se smanjila", predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako teme o kojima se raspravlja ukazuju ne samo na veličinu problema, već i na to kako se sudjelovanjem, kroz prikazivanje i rasvjetljivanje problema te podizanjem vidljivosti i svijesti, može biti dio rješenja, priopćeno je s Pantovčaka.

U tom smislu, navela je Inicijativu za nadzor ubojstava žena (Femicide Watch Initiative) te druge vrlo važne inicijative i projekte posebne izvjestiteljice, poput suradnje između globalnih i regionalnih mehanizama za ženska prava, nasilja nad ženama preko interneta te napore usmjerene prema zaustavljanju nasilja nad ženama u politici.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako se Hrvatska ponosi time što je upravo Hrvatica Dubravka Šimonović, sadašnja posebna izvjestiteljica za nasilje nad ženama.

„Hrvatska podupire mandat posebne izvjestiteljice, kao i nju samu. Moram reći kako se divim i duboko cijenim vaš rad, jer je ovdje riječ o posebno teškoj tematici koja utječe na samu srž naših vrijednosti i uvjerenja“, kazala je predsjednica.

 

Komentari (5)
  • Licemjerka nad licemjerkama. Gospođa Mara Tomašević ju je molila za pomoć, na što se oglušila. Pjevala je u duetu s njenim suprugom nasilnikom - županom iz HDZ-a.Ona ne raszumije istanbulsku konvenciju, kao ni sve ostalo. Lupa ko Max po diviziji.

    14. 3. 2019,   12:24
  • Trebamo se boriti protiv nasilja općenito, a ne samo protiv nasilja nad ženama.

    14. 3. 2019,   16:56
  • Predsjednica dolazi iz Hrvatske gdje se zene ubijaju, prebijaju, ponizavaju, maltretiraju, ignoriraju, ...... Sta ona ima da govori nekom skupu na tu temu? Smijesno i karikaturalno.

    14. 3. 2019,   19:23