Obavijesti

News

Komentari 5

Grabar Kitarović u New Yorku protiv nasilja nad ženama

Grabar Kitarović u New Yorku protiv nasilja nad ženama
3

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako se Hrvatska ponosi time što je upravo Hrvatica Dubravka Šimonović, sadašnja posebna izvjestiteljica za nasilje nad ženama

VIDEO

Opasnost od nasilja nad ženama je sveprisutna i nije se smanjila, izjavila je u srijedu u New Yorku hrvatska predsjednica u prigodi obilježavanja 25. godišnjice mandata posebne izvjestiteljice UN-a za nasilje nad ženama, zaželjevši posebnoj izvjestiteljici Dubravki Šimonović mnogo uspjeha te plodonosan nastavak mandata u svrhu poboljšanja položaja žena.

Govoreći o opasnosti od nasilja nad ženama, koja je "sveprisutna i nije se smanjila", predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako teme o kojima se raspravlja ukazuju ne samo na veličinu problema, već i na to kako se sudjelovanjem, kroz prikazivanje i rasvjetljivanje problema te podizanjem vidljivosti i svijesti, može biti dio rješenja, priopćeno je s Pantovčaka.

U tom smislu, navela je Inicijativu za nadzor ubojstava žena (Femicide Watch Initiative) te druge vrlo važne inicijative i projekte posebne izvjestiteljice, poput suradnje između globalnih i regionalnih mehanizama za ženska prava, nasilja nad ženama preko interneta te napore usmjerene prema zaustavljanju nasilja nad ženama u politici.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako se Hrvatska ponosi time što je upravo Hrvatica Dubravka Šimonović, sadašnja posebna izvjestiteljica za nasilje nad ženama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Hrvatska podupire mandat posebne izvjestiteljice, kao i nju samu. Moram reći kako se divim i duboko cijenim vaš rad, jer je ovdje riječ o posebno teškoj tematici koja utječe na samu srž naših vrijednosti i uvjerenja“, kazala je predsjednica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović