Obavijesti

News

Komentari 35

Grad Split od HDZ-ovca kupuje foto stupove od 236 tisuća kn

Grad Split od HDZ-ovca kupuje foto stupove od 236 tisuća kn

Grad Split je odlučio nabaviti tri foto solarna stupa po cijeni od 236 tisuća kuna s PDV-om. Stupovi su djelo solinskog poduzetnika i inovatora Luke Vukovića koje ih je javnosti predstavio prije pola godine

VIDEO

Cilj postavljanja stupova u Splitu je obogaćivanja turističke ponude grada. Jedan će na Matejušku, drugi na Vidilicu, a treći kod Poljudskog stadiona, piše Dalmatinski portal.

Turisti preko stupa mogu snimiti selfie s karakterističnom vizurom u pozadini, a fotografija će im stići na mobitel.

No, cijena od 236 tisuća kuna nije se svima svidjela. Vijećnik stranke Pametno, Jakov Prkić, kaže da bi prije nabavio pametne klupe solinskog inovatora Mrvoša nego ove stupove jer je cijena jedne pametne klupe oko 20 tisuća kuna.

- Znate me kao pobornika tehnologije i volim naše inovatore. Treba ih gurati. Međutim, ima nekih stvari koje mi se i ne moraju svidjeti. Građani Splita platili su 236 tisuća kuna za tri foto stupa Luke Vukovića. Stup snima fotografije koje možete pregledati prvo na svom mobitelu nakon što se spojite. Stup nije baš stupić, prije stupčina s ovim velikim šeširom od solara. Kako treba biti na nekoj atraktivnoj poziciji, izgledat će kao prst u oku. Tko će se odlučiti na snimanje fotografija s ove stupčine pokraj mobitela, drona, sticka, kamerica koje se zalijepe ili magnetom pričvrste na zid - napisao je na Facebooku vijećnik stranke Pametno, Renato Čupić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tvrdi i kako je Županija u nekoliko navrata već davala Luki Vukoviću solidne financijske dotacije. U kontekst ovoga stavlja se i činjenica da Županijom i Splitom vlada HDZ, kao i to da Vuković ima određeno političko zaleđe koje ga je kao predstavnika Grada Solina dovelo u Nadzorni odbor Prometa.

Stup u Klisu se pokazao kao pun pogodak

Vuković je priznao da je još uvijek na poziciji predsjednika mladeži HDZ-a u Solinu, ali tvrdi da se udaljio od politike prije godinu dana kada je krenuo sa svojim projektom foto solarnih stupova, piše Dalmatinski portal. Nije tako više ni u Gradskom vijeću Solina. 

Vuković kaže da mu se kritike čine neopravdanima jer se foto stup instaliran u Klisu pokazao kao pogodak. 

- Da, to je ta cijena, ali s godinu dana održavanja. U cijenu je uključen i internet, server, rezervni dijelovi, baterije, dolasci, zamjene, pituravanje kada ga izgrize sol i drugo. Uređaj na Klisu je postavljen 22. kolovoza i preko dvije tisuće fotografija je napravljeno. Bilo je 300 korisnika. Osim Klisa i Splita, jedan foto stup uzeo je i Solin - rekao je Vuković. 

Tvrdi da je aktivno bavljenje politikom iza njega te da je u potpunosti posvećen razvoju svog proizvoda i njegovoj komercijalnoj eksploataciji. 

Cijena, smatra, nije pretjerana, jer takvog proizvoda osim njegovog nema. Što se kritika na dizajn tiče, pripremaju još dvije verzije. Politika, odlučno tvrdi, nema veze s nabavom njegovih stupova.   

- Proizvod ćemo pokušati plasirati u cijeloj Hrvatskoj. Sramota bi bila da se moraju koristiti stranačke veze za jedan ovakav proizvod kojeg nema nigdje na svijetu. Dobio sam upit za stupove iz Norveške i Švedske. Hoće ih tamo postaviti, ali mi još nismo spremni za toliku produkciju, kaže Vuković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a