Obavijesti

News

Komentari 32

Grad Zagreb kupuje 29 novih autobusa: Dio novca su dobili

Grad Zagreb kupuje 29 novih autobusa: Dio novca su dobili
4

Navedeni ugovor je drugi po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu tj, ZET-u

VIDEO

Ovo je još jedan poticaj Gradu Zagrebu za što kvalitetniji i bolji prijevoz. Za Zagreb i ZET je ovo investicija veoma važna, a autobusi su potrebni i vozit će samo na području grada Zagreba, s obzirom na ugovor koji ZET ima s gradom - rekla je direktorica Zagrebačkog električnog tramvaja Ljuba Žgela prije potpisivanja ugovora. 

U zagrebačkoj Gradskoj upravi jutros su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petrica i direktorica Zagrebačkog električnog tramvaja Ljuba Žgela potpisali ugovor o dodjeljivanju bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.".  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo nam je drugi ovakav projekt, i 2017. smo nabavili 15 autobusa koji danas voze po gradu, a na njima je oznaka strukturnih fondova. U Zagrebu se prema podacima samo 12 posto građana vozi javnim prijevozom, pa se nadam da će ovaj projekt doprinijeti da se što više građana počne koristiti javnim prijevozom te da kvaliteta života poraste. Mi ćemo kao agencija reagirati brzo i ekspeditivno nabaviti autobuse i realizirati sve projekte na koje nam se Grad prijavi - rekao je Tomislav Petrica.

Ukupna vrijednost projekta/Ugovora iznosi oko 55.836.000 kuna, od čega ukupna bespovratna sredstva za nabavu 29 novih autobusa iznose 44.668.810 kuna. Navedeni ugovor je drugi po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu tj, ZET-u.

Zagreb: Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 29 autobusa ZET-a

- Kada se napravi sinergija onda se naprave dobre stvari. I prije, u 2017. i sada. Ovo je samo jedan od projekata s Vladom RH, a slijedi nam i povezivanje zračne luke Franjo Tuđman s centrom grada tramvajskom linijom. Ovaj nam je projekt od velikog značaja, a mi pokušavamo gospodariti što bolje sa svakom kunom - rekao je gradonačelnik Milan Bandić

Ministar Butković rekao je da je njegovo ministarstvo pokrenulo program u vrijednosti od 314 milijuna kuna za devet hrvatskih gradova, a današnjim potpisivanjem taj je program završen.

Zagreb: Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 29 autobusa ZET-a

- Ukupno smo dodijelili 187 novih autobusa, i to bespovratnim sredstvima Operativnog programa konkurentnost i kohezija, koji pokriva 85% sredstava, a grad Zagreb pokriva 15%. Nadamo se da će ovime biti smanjen pritisak na centar grada i da će građani početi više koristiti javni prijevoz. Ovim smo projektom došli do 80% iskorištenosti dogovorenih sredstava iz programa konkurentnost i kohezija u pogledu infrastrukturnih projekata. Time smo pokrenuli investicijski proces od oko 20 milijardi kuna za hrvatsko gospodarstvo, a cilj korištenja tih sredstava jeste pokretanje investicijskog procesa - rekao je Butković.

Bandić bi nove aute: Za najam 143 vozila daje 9 milijuna kuna
Bandić bi  nove aute: Za najam 143 vozila daje 9 milijuna kuna

Na kraju konferencije novinari su pitali Bandića o natječaju za nabavku 143 vozila na leasing, u vrijednosti od 9 milijuna kuna. Bandić je odgovorio da je jednom već o toj temi govorio na konferenciji za novinare u garaži kraj gradskog poglavarstva, ali da će očito morati ponovno sazvati takvu presicu. 

- Nekome izgleda nije bilo dovoljno jednom doći u garažu, očito će morati ponovno dolaziti - rekao je Bandić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.