Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grad Zagreb pobijedio državu: Neće im dati 337 milijuna kuna

None Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Visoki upravni sud potvrdio je presudu Upravnog suda koji je već ranije potvrdio tvrdnje gradskog pročelnika za financije Slavka Kojića da je Zagreb preplatio iznos

Grad Zagreb definitivno je pobijedio državu u sporu za 337,6 milijuna kuna za decentralizirana sredstva koje je Ministarstvo financija tražilo da se uplate u državni proračun te je 2012. godine bivši ministar financija Slavko Linić zbog toga htio blokirati račun Grada.

Visoki upravni sud potvrdio je presudu Upravnog suda koji je već ranije potvrdio tvrdnje gradskog pročelnika za financije Slavka Kojića da je Zagreb preplatio iznos u takozvani fond za izravnanje financijski lošijih jedinica lokalne samouprave te odbio dalje uplaćivati iznos koji je tražilo Ministarstvo financija. 

U petak navečer je Kojić o uspjehu na sudu, na otvaranju obnovljene Vukovarske ulice, obavijestio gradonačelnika Milana Bandića.

-To je dokaz da pravna država funkcionira, vjerujem u trodiobu vlasti, a više o tome ćemo u ponedjeljak - kazao je Bandić.

Usporedno sa sporom koji se vodio na Upravnom sudu, te nakon žalbe države na Visokom upravnom sudu, Grad je pokrenuo i spor na Trgovačkom sudu u kojem traži da im država vrati 205 milijuna kuna koje su preplatili 2008., 2009., 2010. i 2011. godine. Taj se iznos s kamatama sada povećao na oko 400 milijuna kuna, a u gradu smatraju da će presuda Visokog upravnog suda biti ključni dokaz u postupku na Trgovačkom sudu.

Komentari (43)
  • drzavi je izbijeno skoro milijardu kuna zbog necijeg nepostivanja zakona,,taj "netko" je slavko linic,, i da vidimo hoce li ga tko "pitat nesto" o gubitku love zbog njegovih strucnih poteza..))))

    29. 8. 2015,   09:21
  • Sta reci o svemu ovom nego, trosenje novaca uzalud, bezvezno trosenje energije, a toliko pametnijih nerijesenih stvari ima. Ovo je igra i izigravanje, ucinak je nikakav.

    29. 8. 2015,   09:58
  • Sad bu Milan i u Kozari Putevima šibnul jednu fontanu

    29. 8. 2015,   10:21