Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gradonačelnik nudi 15.000 kn ljudima da se dosele u gradić

None Foto: Google maps 4

S iseljavanjem mladih ne suočava se samo Hrvatska. Nakon što su se mnogi preselili u veće gradove u potrazi za poslom u Bormidi je ostalo svega 394 stanovnika

Daniele Galliano, čelni čovjek gradića Bormida u talijanskoj Liguriji, želi privući ljude u svoje udaljeno mjesto nudeći im 2.000 eura.

S iseljavanjem mladih ne suočava se samo Hrvatska. Nakon što su se mnogi preselili u veće gradove u potrazi za poslom u Bormidi je ostalo svega 394 stanovnika. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Galliano je svojim budućim sumještanima ponudio povlaštenu stanarinu od 370 kuna mjesečno i jednokratni iznos od 15.000 kuna. Gradsko vijeće još nije detaljno razradilo plan, ali već imaju puno zainteresiranih.

- Mala smo zajednica, ali smo veoma srdačni. Visoko smo u planinama, ali nismo daleko od mora - to je zdrav životni stil, zrak je veoma čist - rekao je jedan od stanovnika i vijećnika, prenosi Mirror.

Iako bi se mnogi tamo preselili u trenu, neki se ipak brinu zbog nedostatka posla. Jednokratna pomoć je izvrsna, ali nije dugoročno rješenje.

Komentari (15)
  • Ej, sad kad bosanci navale u Italiju...

    9. 5. 2017,   11:24
  • Jel ovo novinari hoće reći ''vidite da nije samo kod nas loše'' da nas malo utješe ? Što mene boli đon kako je u Italiji ?

    9. 5. 2017,   11:48
  • Pa naravno, ...političar, ...inače neće imati kome biti gradonačelnik, hahah, ...jaoooo, koja su ti političari niska bića, rang kamatara i prostitutki, ...jbt, ...mora biti zlo na svijetu...

    9. 5. 2017,   11:29