Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gradska skupština: Povećat će proračun za 300 mil. kuna?

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pročelnik Gradskog ureda za financije rekao kako se u povećanje proračuna ide zbog namjenskih prihoda. Kaže da svako razuman mora glasovati za veći proračun

Na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba u četvrtak trebao bi se rebalansom povećati proračun za 300 milijuna kuna. Tako će on ukupno iznositi 7,3 milijarde kuna. Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije rekao je kako se u povećanje proračuna ide zbog namjenskih prihoda u visini od 270 milijuna kuna. Naime, radi se o decentraliziranim sredstvima za sanaciju zdravstva, legalizaciji bespravno sagrađenih objekata i aplikacijama Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  

- Svatko razuman morao bi glasati za predloženi rebalans proračuna, jer u protivnom neće biti izmirene obveze ustanova u Zagrebu zajedno s pripadajućim kamatama - rekao je Kojić, javlja HRT. 

Komentari (66)
  • zagrebacki proracun u plusu,a drzavni u minusu...

    24. 7. 2014,   09:01
  • Bandiću,trošiš tuđe novce nemilice,pa shvati da smo u totalnoj banani i to traje već od 2008 i oporavka nema,pa kako onda namaknuti 300mil kn.Što ćete nam vodu iz pipe pod Janu recimo poćet prodavat il??

    24. 7. 2014,   08:21
  • Povećat će proračun ............ a to će platiti tko? Metropola neće, ruralni krajevi Osijeka i Splita nemaju odakle ostaje kredit.

    24. 7. 2014,   08:05