Obavijesti

News

Komentari 311

Gradski stan plaća siću, a od najma 'ubire' 6.000 kn tjedno

Gradski stan plaća siću, a od najma 'ubire' 6.000 kn tjedno
2

HDZ-ovom gradskom vijećniku Ivi Lučiću zvanom Minđuha je gradski stan navodno dodijeljen kao bivšem branitelju. On je u rodnom Mrčevu u blizini Dubrovnika uredio luksuznu vilu s bazenom

VIDEO

Bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pozivom stanarima socijalne zgrade na Mokošici da ne iseljavaju sve dok gradski vijećnik HDZ-a, koji je vlasnik nekoliko nekretnina, stanuje u gradskom stanu, zaintrigirao je javnost ne otkrivši o kome je riječ. 

Portal Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje kako se radi o HDZ-ovu gradskom vijećniku Ivu Lučiću zvanom Minđuha kojemu je gradski stan navodno dodijeljen kao bivšem branitelju. Lučić je i predsjednik Hvidre Dubrovnik. On je u rodnom Mrčevu u blizini Dubrovnika uredio luksuznu vilu s bazenom koju iznajmljuje turistima. Luksuznu nekretninu oglašava na stranici novasol.hr.

Dubrovnik kojeg danas vodi Mato Franković (HDZ) je inače proveo reviziju stanova i utvrdio da ni neki socijalni slučajevi o kojima smo danas pisali ne udovoljavaju kriterijima da koriste gradski socijalni stan jer imaju preko 1704,5 kuna mjesečno po članu obitelji. Ukupno će iz Dubrovnika iseliti 36 obitelji, a 21 iz socijalne zgrade.

'Djeca imaju teškoće u razvoju, muž rak, a sad ćemo na cestu'
'Djeca imaju teškoće u razvoju, muž rak, a sad ćemo na cestu'

Gradski vijećnik HDZ-a Ivo Lučić Minđuha nam nije odgovarao na pozive i poruku. Dobili smo neslužbenu potvrdu da on zaista iznajmljuje kuću, a živi u gradskom stanu. Prema podacima o korisnicima stanova koji su objavljeni prije tri godine, Lučić je kao branitelj dobio "na čuvanje" stan od 48 četvornih metara u Ulici Vladimira Nazora. Mjesečno je za njega plaćao 172 kune, no lani mu je cijena 'skočila' četiri puta pa Lučić za stan mora izdvajati nešto više od 700 kuna. Kuću u Mrčevu za tjedan dana iznajmljuje za skoro šest tisuća kuna tjedno.

Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) kaže da ima još članova HDZ-a koji koriste stanove.

- Ne možete sada sve lomiti na onima koji su socijalno najosjetljiviji dok imamo takvih slučajeva. Mi smo isto bili svjesni da neki koji su u socijalnim stanovima promjenili situaciju, ali ne mogu se ljudi izbacivati na ulicu u roku osam dana. Sjedne se i dogovori. Dubrovnik mora imati socijalnu pravednost - kaže Vlahušić.

Poziva i gradsku vlast da sad objavi - članovi koje stranke koriste neke od 240 stanova koji su ili u vlasništvu Dubrovnika ili njime upravlja.

Grad: Stan je koristio temeljem ugovora o čuvanju stana

Dobili smo i odgovor službe za odnose s javnošću Grada Dubrovnika. 

- Korisnik je stan u vlasništvu Grada Dubrovnika koristio na temelju ugovora o čuvanju stana, no budući da ugovori te vrste više ne egzistiraju u Gradu, korisniku je sukladno pozitivnim zakonskim propisima RH upućen službeni Poziv da navedeni stan oslobođen od osoba i stvari vratiti u posjed vlasniku – Gradu Dubrovniku.  

Očekujemo da korisnik postupi sukladno pozovu i da ključeve stana preda nadležnom upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom. 

Ukoliko se na Poziv ogluši Grad će poduzeti sve zakonom predviđene radnje pred nadležnim sudom kako bi zaštitio svoju imovinu - kažu.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 311
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.