Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Granicu s Hrvatskom možemo zatvoriti u roku sat vremena'

Komentari (184)
 • Državnik koji je prvi prepoznao opasnost i postupio onako kako je najbolje za svoju zemlju.Uskoro će cijela Europa tako reagirati ali biti će prekasno.Milanoviću diži zid!!!!!!

  15. 10. 2015,   17:24
 • još slovenci da zatvore pa će ovom specijalcu milanovicu doći iz guzice u glavu....

  15. 10. 2015,   17:33
 • Milanović i njegovi postupaju u skladu s onom: mi, a poslije nas potop. Znaju da gube izbore, a novoj vlasti ostavljaju u naslijeđe situaciju s izbjeglicama. O čemu se radi? Tzv "Dublinskim protokolom" predviđeno je da se "izbjeglice" mogu vratiti u "sigurnu" zemlju u kojoj su po prvi puta registrirane. Turska, Grčka i Srbija ih uopće ne registriraju, prva registracija provodi se u Opatovcu. Kad ih Njemačka počme masovno vraćati, počet će pravi problemi za Hrvatsku. Show tek počinje....

  15. 10. 2015,   17:48
  • P.S. Njemački parlament je danas izglasao zakon kojim se pooštravaju uvjeti za dobivanje azila. Po skraćenom postupku sad se mogu deportirati svi oni za koje se pretpostavlja da su ekonomski imigranti ( a takva je većina). Kamo će ih deportirati? U prvu zemlju u kojoj su registrirani prije dolaska u Njemačku, a to je Hrvatska.

   15. 10. 2015,   18:04
  • Da, sve to stoji, ali necemo barem placati kazne, pa valjda ce EU narediti Ceskoj, Slovackoj itd. da pocnu primati izbjeglice. Ako smo ujedinjeni, valjda mozemo vise.

   15. 10. 2015,   18:45
 • Mi bi pod hitno trebali osigurati (ožičiti i ograditi) tih pedesetak kilometara između Iloka i Save, usmjeriti migrante na legalne prelaze, pa ćemo i mi moći zatvoriti granicu za pola sata.

  15. 10. 2015,   18:17
 • Gospodin Orban je prije svega pravilno uvidio opasnost potom je branio granice Schengena ( bila mu je i obveza) pa se suprostavio mocnoj europi u "pozivima i dobrodoslici " odbjeglih, tek poslije njegovih reakcija se Europa budi. Pusicka igra na humanitarnost (cilj regija i UN), ne osuduje srpski vandalizam, ali osuduje "hrvatsku agresiju na b i h". Nije li to sve cudno, o slucaju sigurno nije rijec.

  15. 10. 2015,   18:44
 • Čeka se samo termin kada će zatvoriti granice ,kako naši ne kuže sve je to igra pred izbore ,Ostojiću imaš spreman koridor ,Slovenija te otpilila nema koridora

  15. 10. 2015,   17:27
 • Milanović je glup čovjek nije vrijedan komentara da postoji neki orban kod nas glasovao bi za njega čovjek je odmah prepoznao opasnost i javno se izjasnio a ne kao ovi naši pribojavaju se šta će EU reći

  15. 10. 2015,   18:09
 • Zatvaraj,što čekaš? Valjda će onda i ovim našima doći,....u glavu!

  15. 10. 2015,   17:22
 • DIO 1 - Da nije razlog tolikog bijesa SDP-ea i njihovih fanova na Viktora, zapravo jednostavan?? LJUBOMORA - zbog onog što su Orban i njegova stranka Fidesz u Mađarskoj učinili a Zokijeva vlada NIJE. Istina Bog nisu ni ostale, ali zadnje 4 godine vladaju SDP-ovci, a i puno su glasniji u kritiziranju svega oko sebe. Evo par desetina redaka o njemu (teško mogu manje), pa ko nema strpljenja, ili već unaprijed ima od društva sa Iblerova Trga opran mozak, ili mu je o hrvatsko-mađarskim odnosima poznat samo Khuen-Héderváry ili Koloman,,, jednostavno nek ni ne počinje čitati. Kada je Orban došao na vlast, situacija u Mađarskoj bila je vrlo slična situaciji kakvu je zatekao Milanović, na početku mandata. Orban je zatekao dug od 80 milijardi eura. Slično kao i RH, Mađarska je u procesu privatizacije rasprodala mnoge važne tvrtke, kao i veliki dio bankarskog sektora, koji je kao i u RH završio u vlasništvu stranih banaka. Politika privatizacije ni u RH a ni u Mađarskoj nije rezultirala smanjenjem duga, već je on konstantno rastao. Ovisnost gospodarstva o "stranim" financijama, već na početku financijske krize, dovela je do pada proizvodnje, te zbog toga i pada izvoza i zaposlenosti. Fidesz, Orbanova stranka, je veći dio tranzicijskog razdoblja, u kojem su provođene privatizacije i ostvaren najveći dio zaduživanja, provela, kao i hr Kukuriku koalicija, u opoziciji. 1. puta je na vlast došao 1998. godine, te je već tada određenim potezima dao do znanja da su mu prioritet "tranzicijski" problemi građana. Tako je uveo protekcionističke mjere u poljoprivredi, čime je pokušao zaštititi mađarske seljake od snažno subvencioniranih europskih poljoprivrednika, što ga je dovelo u sukob s EU. Nakon toga gubi vlast, a u međuvremenu Mađarska ulazi u EU...... nastavak sljedi dolje.

  15. 10. 2015,   17:53
  • nastavak...- Fidesz je boravak u opoziciji iskoristio za izradu ekonomskog programa koji se sastojao od 29 ekonomskih mjera, koje su bile najavljene još prije izbora. Zahvaljujući stabilnoj većini u parlamentu, mjere su usvojene te se krenulo u njihovu provedbu. Odlična mjera, kojom se pomoglo malim tvrtkama, a koje svugdje u svijetu zapošljavaju najveći broj ljudi, je smanjenje poreza za male tvrtke. Porez za tvrtke čija dobit ne prelazi 1,75 milijuna eura, smanjen je sa 19 na 10 posto. Uveden je i jedinstveni porez na plaće, koji iznosi 16 posto. Odlična mjera, kojom se pomoglo malim tvrtkama, a koje svugdje u svijetu zapošljavaju najveći broj ljudi, je smanjenje poreza za male tvrtke. Porez za tvrtke čija dobit ne prelazi 1,75 milijuna eura, smanjen je sa 19 na 10 posto. Uveden je i jedinstveni porez na plaće, koji iznosi 16 posto. Porez za tvrtke čija dobit ne prelazi 1,75 milijuna eura, smanjen je sa 19 na 10 posto. Uveden je i jedinstveni porez na plaće, koji iznosi 16 posto. Odlična mjera, kojom se pomoglo malim tvrtkama, a koje svugdje u svijetu zapošljavaju najveći broj ljudi, je smanjenje poreza za male tvrtke. Porez za tvrtke čija dobit ne prelazi 1,75 milijuna eura, smanjen je sa 19 na 10 posto. Uveden je i jedinstveni porez na plaće, koji iznosi 16 posto. Također, mađarska vlada dolazi u sukob s MMF-om, te se prekidaju pregovori, a suprotno preporukama međunarodnih institucija, Vlada umjesto zaduživanja, sredstva odlučuje potražiti u unutarnjim izvorima.........

   15. 10. 2015,   17:54
  • nastavak 1 -- Uvodi se poseban, privremeni porez u trajanju od tri godine, za velike tvrtke, od čega je u proračunu završilo 1,3 milijarde eura godišnje. Uveden je i poseban porez za banke i osiguranja. Bankarski porez iznosi 0,45 posto njihove bilance, dok osiguranja plaćaju porez od 5,8 posto na premije. Mađarska vlada zabranila je kredite u stranim valutama, jer su kao i mi u Hrvatskoj, imali velike probleme sa kreditima u švicarskim francima, te je bankama zabranjeno poslovanje s izvedenicama(rizičnim financijskim instrumentima). Bankama je dan ultimatum da do 01.11.2013. godine konvertiraju sve kredite s valutnom klauzulom u forinte, ili će ih država konvertirati. Nakon toga, Mađarska je izašla iz procedure prekomjernog deficita, te je deficit sada unutar granice od 3 posto.... I kruna svega međunarodne bankarske institucije im za sljedeću godinu predviđaju gospodarski rast od 4%. Normalno da se sve to itekako pozitivno osjetilo na standardu i porastu kupovne moći prosječnih ljudi... I što na kraju napisati? Jesu li SDP-ovci baš 100% sigurni da je razlog njihove Orbano-fobije, Mađaro-fobije ili Huno-fobije, baš INA (koju je uzgred budi rečeno 1 prodala Račanova vlada - 25 +1 dionicu sa pravom veta Mol-u), Khuen, Koloman, žica na granici,,, ili ipak samo LJUBOMORA što je OrBan u svojoj zemlji učinio ono što oni nisu, a obečali su, i što je djelima pokazao da se može kad se hoče.

   15. 10. 2015,   18:02
 • Njemačka: "#Imigranti" (uljezi) na njemačkim ulicama viču Alah akbar! https://www.youtube.com/watch?v=zPot-pxENmg Nadalje: ljepota suživota s "imigrantima". Njemačkog dječaka maltretiraju i tuku muslimanski uljezi. https://www.youtube.com/watch?v=f1WMuzyhBqo Blagodati multikulturalizma. uskoro će i naša djeca uživati u "raznolikosti".

  15. 10. 2015,   17:31