Obavijesti

News

Komentari 26

Grbin: Ne odustajem od SDP-a, ukazivat ću na sve što ne valja

Grbin: Ne odustajem od SDP-a, ukazivat ću na sve što ne valja
1

Sada je vrijeme kada treba pozvati sve one koji se žele boriti za bolju i pravedniju Hrvatsku, a ne vlastite pozicije, da nam se pridruže, da prvo popravimo SDP, a onda i državu, kaže Grbin

VIDEO

Nakon što je u utorak navečer Statutarna komisija SDP-a potvrdila srpanjsku odluku stranačkog Glavnog odbora o suspenziji četvorice članova Predsjedništva, u srijedu ujutro objavom na Facebook profilu oglasio se Peđa Grbin, poručivši da neće odustati niti otići iz SDP-a sada kada je teško i da će "nastaviti ukazivati na ono što ne valja u državi i stranci".

"Odustajati ili otići iz SDP-a sada kada je teško neću, jer na to nemam nikakvo pravo. Upravo suprotno: sada je vrijeme kada treba pozvati sve one koji se žele boriti za bolju i pravedniju Hrvatsku, a ne vlastite pozicije, da nam se pridruže, da prvo popravimo SDP, a onda i državu", apelirao je Grbin, zahvalivši Tončiju Restoviću koji mu je bio potpora na sjednici Statutarne komisije.

"Nakon kasnovečernje sjednice (ne)Statutarna komisija SDP-a potvrdila je odluku Glavnog odbora koja kaže da smo suspendirani s mjesta članova Predsjedništva SDP-a, ali i svih ostalih dužnosti u stranci. Ukratko, izgubili smo prava, ali nam ostaju obveze", komentirao je Grbin.

Suspendirani Peđa Grbin: 'Ovo je polagano umiranje SDP-a...'
Suspendirani Peđa Grbin: 'Ovo je polagano umiranje SDP-a...'

Smatra da je još jedno stranačko tijelo stalo u obranu lika i djela predsjednika stranke na štetu same stranke. "Iako čitava Hrvatska vidi da SDP ide meteorskom brzinom u propast, da se time otvara put HDZ-u da Hrvatsku vrati u neku tamniju prošlost na način na koji to čini Orban u Mađarskoj ili Vučić u Srbiji, da se time Hrvatsku prepušta na milost i nemilost onima koji su je uništavali u nekoliko navrata, u SDP-u još uvijek ima dovoljno onih koji to ne mogu ili ne žele shvatiti", ocijenio je.

"A vrijeme je da shvate jer rejting stranke od 17 posto ili Bernardića od 0,7 posto nije plod urote zločestih agencija nego naša realnost. Isto kao što je naša realnost da smo postali predmet sprdnje i da niti jedan od viđenijih članova stranke već duže vrijeme ne može popiti kavu, a da ga dvoje, troje naših razočaranih birača ne pita: kada ćete maknuti Beru s čela stranke jer ste u protivnom naš glas izgubili", upozorio je Grbin u objavi.

Za njega, ističe, odluka Statutarne komisije ne mijenja ništa. "Nastavit ću raditi svoj posao na način kako sam to činio i do sada. Ukazivat ću na ono što ne valja u državi i u stranci, davat ću svoje prijedloge kako to popraviti i biti glasan kada to budem činio", najavljuje svoje daljnje aktivnosti.

Grbin je u telefonskom razgovoru kazao Hini da je ova objava za sada sve od komentara, a detaljniji stavovi se očekuju kada zaprimi odluku Statutarne komisije s obrazloženjem na koji način je prekršio Statut.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor