Obavijesti

News

Komentari 63

Grčić: Moramo biti optimisti, pesimizam nikom neće pomoći

Grčić: Moramo biti optimisti, pesimizam nikom neće pomoći
6

Naši građani puno bolje razumiju ono što ih se izravno tiče, a izbori za EU parlament su nešto novo, nije prepoznata važnost i značenje EU izbora, kaže Grčić

VIDEO

U ponedjeljak su ministri došli u Rijeku kako bi poduzetnicima i predstavnicima lokalne samouprave predstavili svoj plan poticanja investicija. Tu je Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iznio prognozu kako će Hrvatska ima rast BDP-a od 0,7 posto u 2014. godini, dok joj Europska komisija prognozira minus 0,4 posto, a prognoze za cjelokupnu EU su nula posto. 

- Moramo biti optimisti, jer pesimizam nikome neće pomoći - rekao je Grčić i dodao kako daljnja zaduživanja trebaju ići isključivo za investicije, koje će onda kasnije taj novac i vratiti. 

Ministar je komentirao i navode kako bi ova Vlada trebala smanjiti proračun za 20 milijardi kuna.

- Pa to je petina ukupnog proračuna, to je školstvo, zdravstvo i to su mirovine, kako to srezati? Ja pozivam one koji to javno govore da daju i detaljan plan kako bi oni to smanjili, a da pritom ne diraju zakonom zajamčena prava Hrvatskim građanima - rekao je Grčić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Linić: Tražimo rješenje kako ograničiti kamate

Zatim se okupljenima obratio i Slavko Linić, ministar financija, koji tvrdi da država više nikome neće biti dužna dulje od 60 dana. 

- Uspjeli smo polako kontrolirati procese u gospodarstvu i sada pokušavamo doći do rješenja kako ograničiti najveću kamatu na stambenu štednju i na minuse - rekao je Linić. 

Nove tvrtke, strategija prometa, strategija turizma...

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta istaknuo je kako je otvoreno 4000 novih tvrtki nakon što je omogućeno otvaranje jednostavnih poduzeća. 

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i veza rekao je da je u tijeku izrada strategije prometa za razdoblje 2014. do 2024. godine. 

Ministar turizma Darko Lorencin također je najavio izradu strategije razvoja turizma do 2020. godine.

- Cilj nam je ulazak među 20 top destinacija po konkurentnosti na svijetu, sada smo na 34 mjestu - rekao je Lorencin.

Grčić: Izbori za EU parlament su nešto novo za sve građane

Ministar Grčić je kasnije komentirao izbore za EU parlament. Stanje među biračima će se bolje provjeriti za mjesec dana na lokalnim izborima, tvrdi Grčić.

- Naši građani puno bolje razumiju ono što ih se izravno tiče, a izbori za EU parlament su nešto novo, nije prepoznata važnost i značenje EU izbora. Među onima koji su najviše glasova dobili su euroskeptici i to je pokazatelj kako su pred nama procesi predstavljanja važnosti Unije - rekao je Grčić te je dodao kako će zastupnici u Europskom parlamentu zastupati interese državljana Hrvatske te kako je dio biračkog tijela zbog nesigurnosti ostao suzdržan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...