Obavijesti

News

Komentari 180

Grčić: Vladi popularnost pada jer je odgovorna, dobro radi

Grčić: Vladi popularnost pada jer je odgovorna, dobro radi
3

Ovo je posao u kojem je popularnost obrnuto proporcionalna odgovornosti. Oni koji nemaju nikakvu odgovornost zapravo na teškoćama grade popularnost, kaže Grčić

VIDEO

Na subotnjem predizbornom skupu koalicije SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a u Šibeniku potpredsjednik Vlade Branko Grčić trudio se objasniti stranačkim kolegama i simpatizerima zašto njegova Vlada trenutno nije popularna, pa rekao da je to zato što je odgovorna i jer radi. Zamolio je još jednom za potporu kako bi napravili 'preokret u državi. 

- Ovo su još jedni izbori u nizu na kojima potvrđujemo snagu i SDP-a i naših partnera u koaliciji, svih koji s nama vode ovu političku bitku. Zato vas molim da izađete na izbore, da pozovete svoje prijatelje, ovo su izbori jednako važni kao i svi drugi. 

'Vlada može izvući državu iz recesije'

- Vlada na ovom putu treba potporu za ostatak mandata, za napraviti ono što smo definirali da moramo napraviti. Ovih dana nas pitaju zašto je toliki pritisak na Vladu i zašto tolika skepsa. Pitaju može li Vlada učiniti ono što je najavila, izvući zemlju iz recesije. Ja vam kaže da može.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dvije i pol godine vučemo poteze, radimo reforme, donosimo teške odluke zbog kojih ne možemo biti popularni. To je posao u kojem je popularnost obrnuto proporcionalna odgovornosti. Oni koji nemaju nikakvu odgovornost zapravo na teškoćama grade svoju popularnost. 

- Zato nam treba podrška vas, naših ljudi, ljudi koji podupiru ovu koaliciju i koji žele da napravimo preokret u ovoj državi, u gospodarskom smislu, ali i u smislu reda i poštenja. To je to čega se držimo i čega ćemo se držati do kraja mandata. 

'Vlada dobro radi, o tome svjedoče i činjenice'

Grčić je rekao da Vlada dobro radi, a o čemu svjedoče i činjenice da dolazi do laganog preokreta u gospodarstvu, da raste industrijska proizvodnja, raste izvoz, raste osobna potrošnja građana'.

Neven Mimica, prvi na koalicijskoj listi, istaknuo je da predstavlja koncept progresivnih snaga, nasuprot konceptu konzervativne pučke Europe desnog centra. 

Dodao je da jamči da će novac poreznih obveznika usmjeravati u smanjivanje nezaposlenosti, u nova ulaganja i zapošljavanje, nasuprot konkurentima koji se zalažu za trošenje novca poreznih obveznika na bankarski i financijski sektor.

- Mi smo za to da gradimo Europu rada, solidarnosti, Europu socijalne osjetljivosti. Mi smo za to da tražimo pravu mjeru štednje i rezanja koja neće ugroziti naše temeljne ciljeve rasta, ulaganja, zapošljavanja. Mi smo za Europu koja će biti dobra za građane, za Europu koja radi, koja se vraća poslu i koja ima dobre razvojne mogućnosti. 

'Krizu ne mogu popraviti oni koji su je i stvorili'

- S druge strane imamo koncept konzervativne pučke Europe, onih snaga koje su imale većinu u Europskom parlamentu posljednjih deset godina, koji se svojom gospodarskom politikom i svojim ukupnim ideološkim pristupom zalažu za to da država ne treba praktički ništa raditi, da ne treba regulirati tržište, da će tržište samo od sebe popraviti loše stanje. Takva politika neregulacije je zapravo dovela do krize i krizu ne mogu popraviti oni koji su je stvorili - rekao je Mimica.

- Ako takva Europa nastavi imati većinu u parlamentu, pred nama je razdoblje nove recesije u kojem će se novac poreznih obveznika usmjeravati u spašavanje onoga što se spasiti da u financijskom sektoru, u bankama, jer njihov je pristup samo rezanje, štednja, bespogovorna, ekstremna, rigidna, štednja koja treba riješiti proračunske neravnoteže. To je Europa koja je dobra za profit, za banke, financijski sektor, a ne za građane - rekao je Mimica.

Iako je bio najavljen, na skup nije došao premjer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. U zadnji tren je odlučio otići posjetiti poplavljena područja. S liste je nedostajao samo Milorad Pupovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u