Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grčiću, ugledaj se na njih, one znaju kako dobiti novac od EU

None Foto: Goran Kovačić/PIXSELL 3

U zadnjih pet godina Senj je osam puta uspio povući sredstva iz EU fondova. Građani to mogu zahvaliti gradskoj razvojnoj agenciji u kojoj sjedi pet žena

U zadnjih pet godina Grad Senj je osam puta uspio povući sredstva iz EU fondova i po tome je jedan od vodećih hrvatskih gradova. Građani to mogu zahvaliti gradskoj razvojnoj agenciji u kojoj sjedi pet žena.

Daliborka Rončević, Ivana Katalinić, Ana Katalinić Rogić, Matea Sukurica i šefica Dorotea Prpić napisale su projekte vrijednosti pet milijuna eura.

- Svaki natječaj je zaseban, ima zakon za sebe i ima svoje uvjete. Puno je tu dokumentacije. Važni su preciznost i točnost te nema mjesta pogreškama jer odmah dolazi do eliminacije - objašnjava nam Dorotea Prpić.

Vodovodi u senjskim općinama Krasno i Starigrad te cjevovod u Prizni već su sagrađeni. Uređen je i park na brdu koje vodi do senjske Kule Nehaj. I kvart Trbušnjak odnedavno ima novi kanalizacijski sustav. Tu su i dva obrazovna projekta - Infopunkt za poduzetnike i nezaposlene te savjetodavni i obrazovni centar, a u lipnju ove godine sposobna senjska petorka osigurala je i osmi projekt, gradnju i opremanje sportsko-rekreacijskog centra.

Sposobne Senjanke pojašnjavaju kako i nakon sedam godina nakon realizacije projekta EU kontrolira napravljeno i, ako nešto nije u redu, može tražiti povrat novca.

- Ide se u detalje. Primjerice, svih 900 sadnica stabala na Nehaju morali smo oblijepiti naljepnicama EU - kaže Dorotea.

Uz sve projekte za Grad, super petorka besplatno piše projekte za poduzetnike, a ženska ekipa radi i na Muzeju senjske bure.

Komentari (120)
  • Hvalevrijedna petorka koja očito zna raditi svoj posao, iako mi baš i nije jasna "gradnja i opremanje sportsko-rekreacijske dvorane", obzirom da grad Senj ima sportsku dvoranu u kojoj se češće od sportaša i rekreativaca nalaze glazbeni izvođači. Pa što će vam dvije sportske dvorane?

    22. 9. 2014,   21:42
  • Razlika između njih i Grčića je to što one imaju nešto u glavi,stoga đabe se njemu ugledati u ikoga,osim u političke "genijalce" koji imaju sva "riješenja" za sve probleme.

    22. 9. 2014,   22:06
  • Pametna (poštenija) bi vlast njih "povukla" na državni nivo da obavi taj posao (umjesto rodica koje lakiraju nokte ) Radi se o širokom znanju I obrazovanju nužnom za realizaciju svakog koraka u procesu . Za pozdraviti je hrabrost I pamet gradske vlasti kod formiranja ekipe ..........U međuvremenu na državnom nivou ističu rokovi,gubimo nerealizirano I plačamo penale......samo to je tajni a ne javni podatak

    22. 9. 2014,   22:05