Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Grčka ne može očekivati našu pomoć ako se ne drži reformi'

None Foto: Reuters/Pixsell

Merkel je kazala kako će potaknuti Grčku da nastavi na svom putu reformi, a Hollande kaže da želi da Grčka bude u eurozoni, ali moraju napraviti velike poteze

Francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel su u četvrtak uputili poruku Ateni da ne može očekivati propuštanje što se tiče njenog sporazuma o financijskoj pomoći ako se ne bude držala teških reformnih ciljeva. Grčki premijer inače ovaj tjedan počinje ofenzivu u Parizu i Berlinu u nadi da uvjeri europske sile kako Grčka zaslužuje strpljivost. 

Reuters javlja kako su se čelnici Francuske i Njemačke sastali u Berlinu kako bi uskladili svoju poruku grčkim vlastima. Merkel je kazala kako će potaknuti Grčku da nastavi na svom putu reformi. Hollande je istaknuo kako on želi da Grčka bude u eurozoni, ali grčke vlasti moraju napraviti velike poteze.  

Komentari (27)
  • uništila ih politika tako će i nas...baš sam pozitivan :D

    23. 8. 2012,   22:20
  • grcka je uredno i sustavno propala po direktivi EU kao i sta ce i sve ostale zemljice clanice EU koje moraju postati kolonoje nekih vidi cuda jacih clanica te iste EU u koju i mi svim silama moramo po necijim suludim idejama,e pa Grcku cemo imati uskoro u nasem dvoristu.

    23. 8. 2012,   22:42
  • Grčka nije imala rat, Grčka je imala jaku brodogradnju i turizam više od stoljeća. Što se to "dogodilo" Grcima i njihovoj zemlji da su stigli do dna, a za dignuti se - trebaju im reforme EU? Bojim se prepisivanja ovakvoga recepta, a vidim da smo ga i mi prepisali od njih i da postajemo kolonija pohlepnih političara i "ujedinjene Europe".

    23. 8. 2012,   22:28