Obavijesti

News

Komentari 14

Greta Thunberg zbog borbe za klimu napustit će školovanje

Greta Thunberg zbog borbe za klimu napustit će školovanje
4

Nakon završetka ove školske godine, Thunberg se u potpunosti planira posvetiti svojoj klimatskoj kampanji, naglasili su izvori. Za godinu dana planira upisati višu školu

VIDEO

Švedska aktivistica za klimu Greta Thunberg planira se odmoriti od škole na godinu dana kako bi provela svoju međunarodnu kampanju, kazali su izvori za dpa u subotu.

Šesnaestogodišnjakinja je svojim prosvjedom za klimu okrivila svjetske vođe da ne rade dovoljno oko klimatskih promjena, te je predvodila brojne školske štrajkove učenika i studenata.

Ona će sudjelovati na summitu Ujedinjenih naroda u rujnu u New Yorku te na UN-ovoj konferenciji za klimu u prosincu u Čileu.

R20 Austrian World Summit

Prošle je godine prisustvovala klimatskoj konferenciji UN-a u poljskim Katowicama.

Nakon završetka ove školske godine, Thunberg se u potpunosti planira posvetiti svojoj klimatskoj kampanji, naglasili su izvori.

Prema navodima koje je prvotno objavila švedska novina Dagens Nygeter, Thunberg se ne brine o nastavku školskog obrazovanja, već planira upisati višu školu nešto kasnije, to jest za godinu dana.

Vrijeme je bilo presudno kaže Greta za Dagens Nyheter: "To se mora dogoditi sada. 2020. je godina u kojoj moramo preokrenuti emisije štetnih plinova oštro nadolje ako želimo održati globalno zagrijavanje između 1,5 do 2 stupnja Celzijeva".

Demonstration calling for action on climate change in Vienna

S obzirom na to da Thunberg odbija letove zrakoplovom, njena obitelj traži načine kako će prijeći Atlantik, vjerojatno brodom, naglasili su izvori.

Thunberg je ovoga vikenda posjetila Beč i događaj koji je organizirao Arnold Schwarzenegger, filmski glumac i bivši guverner Kalifornije.

Svjetski summit R20 u Austriji događaj je koji služi za povezivanje gradova i regija koji su već započeli inicijative zaštite klime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...