Obavijesti

News

Komentari 60

Gripa zatrpala splitsku bolnicu: Sve više je teških upala pluća

Gripa zatrpala splitsku bolnicu: Sve više je teških upala pluća
1

U bolnici je trenutačno 20 pacijenata s upalom pluća koja je nastala kao posljedica virusa gripe. Uz to, u bolnicu je primljen i 58-godišnjak s dijagnozom meningitisa

VIDEO

Muškarac u dobi od 60 godina, koji je prošli tjedan preminuo  u roku od nekoliko sati od dolaska na Jedinicu intenzivnog liječenja u KBC-u Split, umro je od posljedica virusa gripe, potvrđeno je nakon analize uzorka tkiva. Pacijent je primljen je s obostranom upalom pluća, a analiza je pokazala kako je riječ o influenci tipa A. To je drugi potvrđen slučaj smrti uzrokovane gripom u Splitu. Prije 20-ak dana preminula je 30-godišnja žena. Još jedan slučaj smrti od gripe zabilježen je u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:44

Kako doznajemo od dr. Ive Petrića, voditelja Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, sezona gripe je na vrhuncu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema posljednjim dostupnim informacijama, na području županije registrirano je više od 600 slučajeva oboljelih, a podaci iz ambulanti, domova zdravlja i bolnice još pristižu tako da je brojka sigurno još i veća.  

- U bolnici je trenutačno 20 pacijenata s upalom pluća koja je nastala kao posljedica virusa gripe. Od 20. prosinca, dakle od početka sezone gripe, ukupno smo imali 30 takvih pacijenata – rekao nam je prof. dr. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektologiju.  

Zbog građana koji dolaze sa simptomima gripe, splitska bolnica je pretrpana. Samo u posljednjih 15-ak dana, na Klinici za infektologiju na Križinama pregledano je oko 250 pacijenata koji imaju gripu.

U bolnici su zbog gripe zabranili posjete na nekim odjelima gdje leže posebno osjetljivi pacijenti, ali općenito apeliraju na građane da ne dolaze u posjete ukoliko zaista nije nužno. 

Pojavio se slučaj meningitisa

Nakon što je prošli tjedan šestomjesečni dječak iz okolice Sinja preminuo od meningokokne sepse uzrokovane meningokokom, u splitsku bolnicu je primljen i 58-godišnjak s dijagnozom meningitisa, no kod njega je riječ o gnojnom meningitisu uzrokovanim pneumokokom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina