Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grmoja: Ne tražimo alibi za nove izbore, odgovorni smo

None Foto: Snježana Krnetić/24sata

"Ako i jedna i druga koalicija imaju odgovornost prema svojim biračima i mi imamo odgovornost prema svojim. Obećali smo da se nećemo prikloniti ni jednoj opciji"

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je u izjavi za Dnevnik HRT-a kako je današnjim sastankom učinjen veliki pomak jer su se predsjednici SDP-a i HDZ-a, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, sjeli za isti stol. 

Rekao je i kako se cijelo ovo vrijeme vršio pritisak na Most da odugovlači. 

- A danas kad smo postavili određene uvjete, čulo se da vremena ima i da nije panika.

Uvjeren je da je Most išao pravim putem.

- Predstavili smo reforme na koje su svi pristali, a zatim smo ponudili krenuti i zajedničkim putem u njihovu ostvarivanju, izjavio je. 

Odbacio je tvrdnju da je današnji sastanak samo alibi za nove izbore. 

- Ako i jedna i druga koalicija imaju odgovornost prema svojim biračima i mi imamo odgovornost prema svojim. Obećali smo da se nakon izbora nećemo prikloniti ni jednoj opciji - istaknuo je.

Grmoja je rekao i kako Most nudi rješenje iz ove pat pozicije. 

- Na njima je da pokažu imaju li snage provesti ono oko čega smo se svi složili - rekao je.

Također smatra da nije prevara birača ako niti jedan lider ne bude mandatar jer ni jedan od njih nije dobio potporu birača. 

- Nestranačka osoba je jedino rješenje. Ono što smo ponudili nije ucjena, već realna ponuda na temelju potpore koju su nam dali birači na izborima - istaknuo je Grmoja.

Komentari (103)
  • ovi su u stanju zajebenoga zajebat

    7. 12. 2015,   20:33
  • Kaže da citiram "Obećali smo da se nakon izbora nećemo prikloniti ni jednoj opciji - istaknuo je." Pa da pitam dotičnog gospodina čemu ovaj cirkus, zahtjevi, ucjene, pregovori itd? Vi ste mućki provokatori.

    7. 12. 2015,   21:43
  • Sjećam se kad je bila aktualna grčka kriza,redom ovi danas što seru po mostu su krivce za tu krizu tražili svuda osim u grčkom narodu.A ne vide da smo i mi na tom putu,i da je Most,odnosno stvari koje želi provesti posljednji vlak da to izbjegnemo.Upravo je nevjerojatno koliko su se svi homogenizirali u obrani onih koji su zadužili 4 generacije unaprijed,koji uporno guraju glave u pijesak na signale makroekonomista da je stanje alarmantno,da se bankrot bliži...I opet će se vlasti dočepati jedno od ovo dvoje,i opet će se zaduživati do neba a neće rasčistiti javnu upravu,skresati potrošnju države,i još će dodatno opteretiti poduzetništvo novim nametima...a kad dođe neizbježno,svi će biti krivi,i EU,i EK,i MMF,i Svjetska Banka,i Angela,i Obama...samo nećete vi koji to iznova i iznova i iznova na svakim izborima legitimirate i izabirete.Nikada više ovakve prilike neće biti,i svi vi koji sada sprdate i omalovažavate Most i njegove prijedloge biti ćete odgovorni,pa eto,izvolite.

    7. 12. 2015,   22:22