Obavijesti

News

Komentari 34

Grmoja: Pupovac dao prešutnu podršku Vučićevim izjavama

Grmoja: Pupovac dao prešutnu podršku Vučićevim izjavama
1

Što se tiče Pupovca, činjenica je da je on dio vladajuće većine, da imamo situaciju da jedan dio Vlade slavi Dan pobjede u Kninu dok drugi dio Vlade u Bačkoj Palanci podržava skandalozne izjave, kaže Grmoja

VIDEO

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je u utorak izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kojima uspoređuje Hrvatsku s nacističkom Njemačkom skandaloznima, istaknuvši kako ih je predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac svojim prisustvom na Danu sjećanja u Bačkoj Palanci prešutno podržao.

Odgovarajući na pitanja novinara kako komentira izjavu srbijanskog predsjednika Vučića, koji je u subotu navečer u Bačkoj Palanci na središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe rekao da je "Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba", Grmoja je kazao kako je "hrvatska politika davno trebala prepoznati djelovanje i namjere Aleksandra Vučića".

'Tesla je bio Srbin i ubili bi ga da je bio u Hrvatskoj za Oluje'
'Tesla je bio Srbin i ubili bi ga da je bio u Hrvatskoj za Oluje'

"Nažalost to nije bilo tako. Dok je ovdje priman s najvišim počastima, dok je predsjednica govorila da u njemu ima sugovornika, naš zastupnik (Miro) Bulj mu je jedini postavio pravo pitanje: 'Kad ćeš doći u hrvatsku Glinu?', a sada se svi čude na te njegove izjave. Jasno je kakvi su njegovi stavovi, kakva je politika koju on zastupa", rekao je Grmoja na konferenciji za novinare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Činjenicu da je obilježavanju nazočio predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac ocijenio je kao prešutno podržavanje Vučićevih izjava.

"Što se tiče Pupovca, činjenica je da je on dio vladajuće većine, da imamo situaciju da jedan dio Vlade slavi Dan pobjede u Kninu dok drugi dio Vlade na Danu sjećanja u Bačkoj Palanci podržava skandalozne izjave koje uspoređuju Hrvatsku s nacističkom Njemačkom", rekao je Grmoja.

Smatra da sada treba čuti što o svemu kaže sam Pupovac, ali i "vidjeti što će po tom pitanju napraviti premijer (Andrej) Plenković, ili ćemo, kako je rekao predsjednik Mosta Božo Petrov, 'platiti putne troškove i dnevnicu' za odlazak u Bačku Palanku, gdje je svojim prisustvom podržavao takve izjave".

"Znači, očekujemo reakciju njegovih koalicijskih partnera. Ako već ne reagira zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac, onda bi trebao reagirati premijer, da konačno hrvatska javnost čuje što premijer misli o tim postupcima svojih koalicijskih partnera", kazao je Grmoja.

Ocijenio je kako to ne znači krizu u vladajućoj koaliciji: "Koalicija je sigurna i mislim da bilo kakvi novi izbori nisu opcija za Andreja Plenkovića". Ponovio je stav Mosta da bi Hrvatska trebala povući svojeg veleposlanika iz Srbije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a