Obavijesti

News

Komentari 6

Grmoja: 'Zakon o doprinosima je antipoduzetnički i štetan'

Grmoja: 'Zakon o doprinosima je antipoduzetnički i štetan'
4

Most nezavisnih lista izvijestio je u utorak da su u saborsku proceduru uputili izmjene Zakona o doprinosima jer se, tvrde, važeći zakon pokazao štetnim i "antipoduzetničkim"

VIDEO

Brojni poduzetnici i udruge traže izmjenu Zakona o doprinosima jer je važeći zakon antipoduzetnički, rekao je na konferenciji za novinare Mostov politički tajnik Nikola Grmoja navodeći kako mikro i mali poduzetnici čine više od 98 posto tvrtki u Hrvatskoj, zapošljavaju gotovo 53 posto zaposlenih u gospodarstvu, te ostvaruju 275 milijardi kuna prihoda i dobit od 9 milijardi kuna.

Most: Zdravstvenim radnicima plaće za siječanj protuzakonite
Most: Zdravstvenim radnicima plaće za siječanj protuzakonite

Predstavnik savjeta Mosta za financije, poduzetništvo i gospodarstvo Mislav Kraljević tvrdi kako važeći zakon djeluje destimulativno na poduzetnike početnike te na generiranje novih poduzetničkih poduhvata, stvara nove namete i dovodi do zatvaranja stotina malih poduzetničkih kompanija.

Most stoga predlaže izmjene zakona na način da se ukine obveza plaćanja doprinosa na određene kategorije, za direktore početnike do 3 godine od početka poslovanja, direktore roditelje djece predškolske i školske dobi koji se odluče raditi na manje od punog radnog vremena, te za direktore/likvidatore društva čiji je mjesečni prihod manji od 15.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naš prijedlog trebao bi dovesti do novih radnih mjesta i lakšeg poslovanja poduzetnika, istaknuo je Kraljević.

Koalicija se sastala bez najave: Okupili se u jednom restoranu
Koalicija se sastala bez najave: Okupili se u jednom restoranu

Zastupnica Mosta Sonja Čikotić naglasila je da su ljudi ključ uspjeha i da oni koji se odluče sami pokrenuti posao zaslužuju uvjete u kojima bi sebi osigurali egzistenciju kako ne bi morali odlaziti u inozemstvo.

Grmoja: Za razgovore o predizbornim koalicijama ima još vremena

Na upit novinara o mogućim predizbornim koalicijama Mosta Grmoja je ustvrdio kako je Most treća politička snaga u Hrvatskoj, a da za razgovore s ostalim političkim grupacijama i inicijativama još ima vremena.

- Pokazali smo dosad da na sve izbore možemo izaći sami i pripremamo se za to. A ako se dogodi nekakva suradnja na nacionalnoj razini s onima koji prihvaćaju naš program i za to smo otvoreni, poručio je.

Visi li koalicija? Horvat: Bude li ograda, teško će biti dogovora
Visi li koalicija? Horvat: Bude li ograda, teško će biti dogovora

Dodao je i kako Most želi da se stvori jedna grupacija koja će imati šansu snažnije ugroziti duo na vlasti, ali i da Most ima kapacitete izaći i sam na izbore.

O mogućoj postizbornoj koaliciji s HDZ-om Grmoja je kazao kako treba učiti iz prošlosti te da se s 10 ili 12 zastupnika ne može prisiliti HDZ ni SDP na krupnije promjene.

- Stvarne  promjene moguće su ako bi neka nova opcija van HDZ-a i SDP-a osvojila 30 i više mandata, ali tada pitanje ne bi bilo hoćete li podržati HDZ ili SDP nego bi bilo koja će opcija podržati tu opciju, rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1