Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grof od Wessexa: U Hrvatsku dolazi britanski princ Edward

None Foto: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL

Britanski princ Edward posjetit će Hrvatsku povodom proslave partnerstva Velike Britanije i Hrvatske u NATO-u, u godini u kojoj Hrvatska obilježava 10. godišnjicu članstva u NATO savezu

Princ Edward, Grof od Wessexa, posjetit će Split 16-17. svibnja, gdje će se sastati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti i pridružiti se proslavi partnerstva Velike Britanije i Hrvatske u NATO-u, u godini u kojoj Hrvatska obilježava 10. godišnjicu svog članstva u NATO savezu, javljaju iz Veleposlanstva Velike Britanije. 

Princ Edward će se također upoznati s ljudima koji svojim radom ostvaruju bliske kulturne i umjetničke veze Ujedinjene Kraljevine i Hrvatske.

Bit će to prvi službeni posjet Princa Edwarda Hrvatskoj, no brat Princa Edwarda, Njegova kraljevska visost Princ od Walesa, posjetio je Hrvatsku nekoliko puta (zadnji put 2016), a sestra, Njezina kraljevska visost Princeza Ana, provela je u Hrvatskoj nekoliko dana 2008. godine. Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeta II bila je u Hrvatskoj 1972. 

Komentari (2)
  • Princ Edward će se sastati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti i pridružiti se proslavi i zapjevati njemu osobito dragu pjesmu "Evo mene moji ljudi doša sam vam na bevandu" aj bok

    16. 4. 2019,   15:32
  • Dobro došao prinče. Veselimo se susretu i proslavi našeg partnerstva.

    16. 4. 2019,   14:46