Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grom je zapalio požar u blizini Šibenika? Stigla dva kanadera

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL 3

Na požarište su upućeni DVD-ovi Brodarica, Primošten, Grebaštica i Zablaće te JVP Šibenik. Na terenu je ukupno 13 vatrogasaca s pet vozila, a u pomoć su stigli i kanaderi

Danas prijepodne buknuo je požar u zaseoku Konoba na području Grebaštice kod Šibenika. 

Na požarište su upućeni DVD-ovi Brodarica, Primošten, Grebaštica i Zablaće te JVP Šibenik. Na terenu je ukupno 13 vatrogasaca s pet vozila, a u pomoć su stigla dva kanadera. 

Neslužbeno se spominje da je udar groma izazvao požar, ali iz policije poručuju da će uzrok biti poznat nakon očevida. 

Na šibenskom području od jutros je planulo čak pet požara, dva u zaleđu Kistanja, jedan kod Trstenika i jedan kod Knina, a svi su pod kontrolom, osim požara kod Grebaštice.

Ovo je drugi požar u kojemu su angažirane zračne protupožarne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je počela 17. lipnja.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Iz Ministarstva obrane izvijestili su također kako Hrvatska vojska sudjeluje u protupožarnoj sezoni s ukupno 12 protupožarnih aviona (šest kanadera i šest Airtractora) te s još dva helikoptera Mi-8 MTV za gašenje požara i prijevoz vatrogasaca i opreme do požarišta. Hrvatska kopnena vojska sudjeluje s 200 pripadnika u spremnosti za intervencije na požarištima, kao i dodatnim snagama za ojačanje, dok Hrvatska ratna mornarica osigurava desantni brod minopolagač, desantni jurišni brod i dvije gumene brodice.

Novost u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni je angažman aviona Pilatus PC-9M iz sastava Obalne straže za izviđanje te uključivanje besposadnog zrakoplovnog sustava "Orbiter 3" za rano otkrivanje požara i prijenos podataka u realnom vremenu u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama.


 

Komentari (24)
  • Baš me zanima koliko ljudi će pogledati kanader pored ove rodice na luftiću 😂😂😂😂

    4. 7. 2019,   14:36
  • Grom zapalio požar????

    4. 7. 2019,   14:36
  • grom, kaj bilo tamo kiše?

    4. 7. 2019,   15:19