Obavijesti

News

Komentari 38

Grubišić: Dobio sam od svog punca slaninu i preporodio se

Grubišić: Dobio sam od svog punca slaninu i preporodio se
11

Saborski zastupnici oštro su kritizirali prevare potrošača raspravljajući o Zakonu o zaštiti potrošača. Ovim bi se Zakonom ta zaštita trebala dići na veću razinu

VIDEO

Saborski zastupnici oštro su kritizirali prevare potrošača raspravljajući o Zakonu o zaštiti potrošača. Zakonom bi se ta zaštita trebala dići na veću razinu.

- Ovakvim se uređenjem želi spriječiti zavaravanje potrošača, ali i nelojalno postupanje od strane pojedinih trgovaca prema ostalim trgovcima - rekao je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić. Dodao je kako se zakonom propisuje i akcijska prodaja te sezonska sniženja pa se sezonska sniženja mogu provesti tri puta godišnje i mogu trajati najduže 60 dana dok akcijska prodaja može trajati do 30 dana. Zastupnici su zaključili kako se građane vara i na kvaliteti i kvantiteti.

- Javna je tajna da se u pileća prsa ubrizgava vodu, kolutići lignji zapravo su tripice, u kesten pireu je pasiran grah ili grašak, a neke prevare su i štetne za zdravlje - zaključila je Ingrid Antičević Marinović (SDP).

Boro Grubišić (HDSSB) ima problema s kupovnom slaninom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrlo često kupim i slaninu, ili slaninicu, kako kažu Bosanci. Međutim, prije 15 dana sam dobio slaninu od mog punca koji je to sam sušio i preporodio sam se. Vjerujte da je razlika drastična - poručio je Grubišić i dodao kako Hrvatska pojede tri milijarde kuna hrane godišnje, od čega su dvije iz uvoza.

Javio se i Mile Horvat (SDSS) te progovorio u ime starijih građana.

- U općini Voćin u nekim selima uopće nama signala, ali su trgovci starijim osobama uspjeli prodati mobilne telefone vežući ih ugovorima na 12 mjeseci - upozorio je.

Peđa Grbin (SDP) rekao je kako Hrvatska baš i nije visoko na ljestvici zaštite potrošača u EU, ali i da je na tom području posljednjih godina napravljen napredak. I sam je uočio neke prevare potrošača.

'Građane treba štititi od korporacija koje ne poštuju zakon'

- Meni se nekad čini, kad čitam račune, da vam za takvo što treba poslijediplomski studij ili titula doktora znanosti - upozorio je, dok se Đurđica Sumrak (HDZ) požalila na premala slova na deklaracijama.

- Obično su na proizvodima potpuno nečitke deklaracije, fontovi slova za kakve bi trebao jedan dobar mikroskop ili duplo povećalo. Možda bi se moglo u ovaj članak unijeti i font kojim treba biti deklaracija ispisana - predložila je.

Laburist Branko Vukšić poručio je kako građane treba štititi od korporacija koje ne poštuju zakone.

- Stranih korporacija koje su kupile naše tvrtke i koje se ponašaju onako kako se ne smiju ponašati u svojim državama - kaže Vukšić.

Zastupnici raspravljali i o kremama protiv bora

Zastupnici su se dotakli i krema protiv bora. Sumrak je ustanovila kako bi inspektori trebali raditi na tome da zabrane reklamu određenih proizvoda.

- Svi smo mi konzumenti, mršavi i debeli, oni koji bi htjeli biti lijepi i imati krasan ten, oni koji bi htjeli biti mladi i oni koji bi htjeli postariti boju za kosu. Ako vas netko bombardira svaki dan s jednim te istim, jedan dio ljudi nažalost poklekne - rekla je Sumrak, a potom se javio Boro Grubišić.

- Dakle, radi se o prijevarama i u kvaliteti i količini. A kad govorim o tim kremama protiv bora. Pa gledajte koja je osoba na televizorima, pa dvadesetgodišnjakinja. Kako uopće može imati bore kad ima 20 godina, a reklamira kremu protiv bora. Vidjeli ste i sami - dvadesetgodišnjakinja. Nema bake poput naših godina, Ingrid - zaključio je Grubišić te nasmijao dio saborskih zastupnika.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag