Obavijesti

News

Komentari 142

Kukuriku: Ići ćemo u Sabor, u odlukama nećemo sudjelovati

Kukuriku: Ići ćemo u Sabor, u odlukama nećemo sudjelovati
9

Vesna Pusić rekla je kako ne mogu sudjelovati u radu Sabora koji je "doveden na razinu birtije". Kukuriku koalicija će dolaziti u Sabor, ali neće sudjelovati u radu...

VIDEO

Predstavnici Kukuriku koalicije rekli su na konferenciji kako će dolaziti u Sabor, ali da neće sudjelovati u raspravama i radnim tijelima u Saboru.

- U situaciji u kojoj je Sabor doveden ra razinu bacanja flaša i papira kao u, oprostite na izrazu, birtiju, smatramo da ne možemo sudjelovati u radu na takav način - rekla je Vesna Pusić.

- Ako nas pitate hoćemo li bacati flaše ili sudjelovati u bacanju flaša – nećemo. Hoćemo li sjediti u Saboru dok nas pitaju 'na čemu si ti', za vrijeme šovinsitičkih ispada ili kad Sabor odlučuje o tome da je izgovorena riječ delikt ili kazneni krimen – nećemo! - rekla je Pusić.

Novinari su pitali što će uraditi ako se HDZ javno ispriča i kaže da nikad više neće bacati flaše, dvoranom se prolomio smijeh.

- Držat ćemo ih za riječ, ali u sljedećem sazivu Sabora – odgovorila je Pusić. Dodala je i kako se ne boji za mirovine i plaće i  Hebranga koji je najavio da zbog SDP-a neće moći donijeti Zakon o privremenom financiranju.

- Do toga može doći jedino ako je HDZ u potpunosti ispraznio blagajnu. A odluku o privremenom financiranju stigne donijeti i nova Vlada na vrijeme – rekla je Vesna Pusić

Neka si HDZ sam traži kvorum, nećemo im to biti, kaže Dinko Burić

Na konferenciji se okupilo 20-ak zastupnika, nije bilo IDS-ovaca, ali je Slavko Linić (SDP) prenio njihovu poruku da se u potpunosti slažu da trebaju bojkotirati ovakav Sabor.

HSP još ne zna hoće li držati kvorum ili ne

Daniel Srb (HSP) je rekao da stranka još nije odlučila hoće li držati kvorum HDZ-u ili ne.

- Postoji određeni broj zakona za koje smatram da Hrvatska još treba donijeti i njih bi bio spreman podržati, ali moram reći da sam neugodno bio iznenađen činjenicom da je upravo Vlada spremna popustiti pritiscima iz Bruxellesa i odbaciti vrlo mlaku Deklaraciju – izjavio je Srb koji će podržati zakon o ništetnosti i Deklaraciju, pa makar o njemu u tom trenutku bude ovisio kvorum.  No dodao je da je spreman srušiti kvorum po pitanju donošenja odluke o privremenom financiranju. 

Milorad Pupovac (SDSS) je rekao da 'već dulje razdoblje razmatraju što napraviti s obzirom na atmosferu u javnosti i u Saboru koja izlazi izvan parlamentarnih okvira. 

- Sutra ćemo odlučiti hoćemo li držati kvorum HDZ-u ili ne – rekao je Pupovac. 

Istovreno je Josip Friščić (HSS) rekao da ostaje uz vladajuće. 

- Ne želimo braniti ničiji nastup, ali smatramo da Sabor mora donijeti još niz važnih zakona vezanih uz monitoring i ulazak Hrvatske u EU. Tu je i pitanje donošenja regulative vezane uz privremeno financiranje jer bez toga nema plaća, mirovina, socijalnih davanja, a ni refernduma – rekao je Friščić. Nastavio je da je oporba neutemeljeno reagirala samo zbog istupa jednog zastupnika (Šeksa) te da je to ujedno u jednu ruku neprimjereno prema ostalim zastupnicima i građanima.

Linić: Nema svrhe biti ukras u Saboru koji ne vodi brigu

Slavko Linić (SDP) je rekao da u posljednje vrijeme zastupnici u Saboru pokazuju kao da ih nije briga za građane koji sve lošije žive, nego samo za predizbornu kampanju.

- Zato nema svrhe biti ukras Saboru koji ne vodi brigu o stanju u zemlji. Radije ćemo pripremati dokumente da bi sve to bilo drugačije u idućem mandatu - izjavio je Linić na konferenciji.

- Kad to nema učinaka prema javnosti, stvaraju razne afere i prebacuju krivicu na drugu stranu koja objektivno te krivice nikako nije mogla imati. Ovo je kap koja je prelila čašu i naše parlamentarne stranke su suglasne da ćemo dolaziti u Sabor ali nećemo sudjelovati u radu sjednica i odbora, ali tu smo, i sigurno ćemo doći na završnu sjednicu i glasati o raspuštanju Sabora – naglasio je i Silvano Hrelja (HSU).

HDSSB: Neka si HDZ sam traži kvorum

Dinko Burić (HDSSB) je rekao da će njihov klub nastaviti s radom u Saboru, ali samo ako o njima ne ovisi kvorum.

- Distanciramo se i od SDP-a i od HDZ-a i nećemo biti držači ruku nikome. Neka si kvorum HDZ traži sam, nećemo im to biti - rekao je Burić.

U radu Sabora neće sudjelovati ni Laburisti.

Od ranog jutra u Saboru tek nekoliko SDP-ovaca

SDP-ov klub zastupnika konzultirao se s koalicijskim partnerima oko bojkota Sabora, što su i tražili nakon Šeksova istupa na sjednici MIP-a u srijedu

Tijekom jutra u Saboru je bilo svega dvoje, troje SDP-ovaca, dok trenutno nema niti jednog na saborskim hodnicima. 

Goran Beus Richembergh (HNS) bio je tajnovit i novinarima nije htio reći hoće li se  kao koalicijski partneri pridružiti bojkotu ako SDP odluči bojkotirati rad parlamenta.

Grubišić s pješčanim satom: Iscurilo je njihovo vrijeme

Zoran Vinković (HDSSB) uspio je napokon u četvratk 'derogirati' Šeksovu odluku pa je od predsjedavajućeg Luke Bebića (HDZ) dobio stanku od 10 minuta zbog 350 radnika Đakovštine koji štrajkaju. Naime, dan ranije Šeks nikako nije htio dati stanku jer je tema o kojoj je Vinković htio govoriti bila izvan dnevnog reda. Ovoga puta zastupnici su raspravljali o prijedlogu Zakona o kvaliteti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

- Tražimo stanku da bi se Klub HDSSB-a konzultirao oko zakona o kvaliteti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi koji je izravno vezan uz 350 radnika Đakovštine - tražio je Vinković i potom poručio Bebiću: 'Bez obzira što govori, takozvani pravni ekspert za Ustav i Poslovnik Vladimir Šeks, nemojte ponavljati njegovu grešku'. I tako je stanku i dobio, potom istog trena otišao na cigaretu, nestao na pet minuta i opet se vratio u sabornicu dok je njegov stranački kolega Boro Grubišić ponio i pješčani sat dobacujući novinarima 'njihovo je vrijeme iscurilo'.

Vinković tražio da zakon isplate novac za otpremnine

Vinković je nakon stanke tražio u ime stranke da Vlada donese zakon kojim bi omogućila da se isplati 30 milijuna kuna za otpremnine radnicima Đakovštine.

- HDSSB ne vodi lažnu brigu o radnicima niti lije krokodilske suze kako je to jučer rekao, sada nedostajući, potpredsjednik Sabora Šeks – rekao je Vinković. Smatra da je Vlada najodgovornija za Đakovštinu jer u ime države ima 32 posto udjela u tvrtki, da je ujedno odgovorna je je održavala nesposobnu i lošu upravu te da je dala zeleno svjetlo za sumnjive kredite. Također je rekao da je Đakovština krahirala još u vrijeme privatizacije te da postoje sumnje u ratno profiterstvo.

- O svemu je upoznat DORH na čelu s drugom Mladenom Bajićem ali do danas nije pokrenut niti jedan postupak – nastavio je Vinković i prozvao je Vladu jer nije reagirala iako su iz Đakovštine tražili sastanak još početkom prošle godine.

- Pokradeno žito je samo zrno pijeska u pješčaniku. Ovdje je riječ o milijunima za koje su zakinuti radnici – nastavio je .

Odgovorio mu je Josip Đakić (HDZ) koji je rekao da Vlada nije najodgovornija za Đakovštinu, nego da je kriva Uprava tvrtke koja nije brinula niti je poslovala po zakonima. Po njemu se problem radnika ne bi riješio isplatom 30 milijuna kuna i pozvao je Vinkovića da ne napuhuje iznose. Dodao je i da će danas poslijepodne u Ministarstvu poljoprivrede biti sastanak vezan uz njihov problem.

- Istina je da vi kupujete bodljikavu žicu i da radite performans u Đakovu – obratio se Đakić Vinkoviću, koji je ujedno i gradonačelnik tog grada.

Vinković mu je odmah odgovorio da HDZ danas u tom gradu predstavlja svoj program i ujedno i obiđu radnike pa neka provjere tko je kupio žicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa