Obavijesti

News

Komentari 236

'Grubo ste uvrijedili udovice i duboko produbili naše rane...'

'Grubo ste uvrijedili udovice i duboko produbili naše rane...'
1

Udovice poručuju da je neshvatljivo da Grabar Kitarović s prijezirom govori o ljudima koji su omogućili njen status. Prozval su je da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne

VIDEO

Predsjednica zagrebačke Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić pročitala je pismo upućeno predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, vezano za izjave predsjednice da su tijekom posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prosvjedovale marginalne skupine, javlja N1.

"Iznenađeni smo i duboko povrijeđeni vašom izjavom o skupinama s ruba političkog spektra. Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske braniteljice i branitelje, stradalnike rata kao i sve one kojima su u srcu interesi RH.

O vrijeđanju i govoru mržnje, narušavanju javnog reda o kojem govorite, ničega od toga nije bilo na našem dostojanstvenom i mirnom okupljanju.

O vašem gostu iznesene su samo neprijeporne činjenice, na to moramo ukazavati zbog onih zbog čije su se politike ugasili mnogi životi", stoji u otvorenom pismu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Sramotno je govoriti o nama kao o ljudima s ruba političkog spektra, o nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra, naša jedina stranka je Hrvataka.

Kako ne govorite o govoru mržnje koja dolazi iz Srbije, s vrha države, od najbližih Vučićevih suradnika, politike utemeljene na velikosrpskoj politici i onoj izreci "Bit će mesa klat ćemo Hrvate", dio je pisma udovica.

"Niste uočili kako se ovdje radi i o puzajućoj agresiji, o zloćudnoj pripremi nekog budućeg rata", dodaju.

Predsjednicu Grabar Kitarović u pismu su prozvali da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne: "Tko je po vama elita? Dezerteri, izdajnici nacionalih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci...?"

"Neshvatljivo je da s takvim prezirom govorite o ljudima koji su vam omogućuli vaš status. Vi ste vrhovna zapovjednica, a odrekli ste se svoje vojske koja je pobijedila. Ovako se nisu odnosili prema svojoj vojsci ni oni koji su gubili ratove."

"Duboko ste nas povrijedili i duboko produbili naše nezacjeljive rane", stoji u pismu kojeg je na konferenciji za novinare pročitala Bartolić.

"Od vas ubuduće očekujemo odgovornu i ozbiljnu politku kojoj će na prvom mjestu biti hrvatski interesi", zaključili su.

Udovice su navele da čekaju tri godine da ih predsjednica primi na Pantovčaku, ali da nakon ovog ne žele ići tamo, ali, poručile su, predsjednica ih može posjetiti u njihovim prostorijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke