Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

GSS ga tražio satima, a on se zapravo 'javljao zvijezdama'!?

Planinari su na nebu iznad NP Paklenica primijetili svjetlosne signale te su pozvali spasioce. Nakon četiri sata potrage, GSS-ovci nisu nikoga našli, ali su kasnije saznali da je gore netko bio, ali nije zvao u pomoć...

Troje spašavatelja HGSS-a su u noći s utorka na srijedu izašli na teren u NP Paklenica. Planinari su na nebu primijetili svjetlosne signale koji se inače koriste za poziv u pomoć, a obzirom da nisu prestajali - kontaktirali su 112, a oni HGSS. 

Stigli su u 21.40 sati na teren na koji su planinari ukazali, no nije bilo rezultata. Pretraživali su ga do dva sata ujutro i u dogovoru s policijom provjerili parkirana vozila u kanjonu. Eventualni unesrećeni nisu pronađeni. 

- Upravo saznajemo da je gore ipak netko bio, ali nije zvao u pomoć nego se “javljao zvijezdama”. Svaki daljnji komentar je suvišan. Samo da naglasimo da je troje spašavatelja iz sinoćnje potrage jutros išlo na svoja stalna radna mjesta. Svi članovi koji su sudjelovali u potrazi su VOLONTERI - napisali su na svojoj stranici. 

Komentari (26)
  • Zašto ne? Ako ima ljudi koji vjeruju u lika koji pretvara vodu u vino, ima i ovih koji se javljaju zvijezdama.

    12. 9. 2018,   11:43
  • Gss što kukate. Pokupili ste dnevnice za akciju u koju vas nitko nije zvao.

    12. 9. 2018,   12:04
  • Mogu li ja bit volonter pa dobit nova auta... između ostalog...

    12. 9. 2018,   12:28