Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gubavci nasred Koprivnice: Ljudi se boje ići u njihovo selo

None Foto: 24sata Video 9

Koprivnica se Renesansnim festivalom vratila u srednji vijek. U bogatom sadržaju posjetitelji su imali priliku 'doživjeti' i selo gubavaca, koje je bilo glavna atrakcija festivala

Renesansni festival jedan je od najljepših kulturnih i tradicijskih festivala u zemlji. Četverodnevnom manifestacijom od 27. do  30. kolovoza grad se vratio u razdoblje od prije 656 godina, kad je Koprivnica postala slobodnim kraljevskim gradom na čijim se renesansnim bedemima i odvijao i cjelokupan program.

POGLEDAJTE VIDEO: Raznovrsni sadržaj na koprivničkom festivalu

Mnogobrojni sadržaji četverodnevne manifestacije vraćaju posjetitelje u davno vrijeme, a to dočaravaju srednjovjekovni zanatlije : trgovci, vitezovi, dame, kralj i dvorjani, skitnice, gubavci i mnogi drugi.

POGLEDAJTE VIDEO: Viteške borbe izazivale pljesak i oduševljenje

Izvođači dolaze iz mnogih stranih država poput Slovenije, Italije, Mađarske, Češke, Slovačke, Njemačke, Austrije, Poljske, (...) i nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Renesansni festival do sada je bio organiziran devet puta , a središnja je tema ove godine "Konjiški viteški turnir".

Fina hrana i viteške borbe

Kuhari na licu mjesta spremaju jela po srednjovjekovnim receptima . Posjetitelji su posebno oduševljeni pečenim volom te napicima iz tog vremena, koje piju iz drvenih i lončarskih čaša i posuda.

Komentari (2)
  • glupost - već se nezna kaj sparadirati

    1. 9. 2015,   13:55
  • Bože,nemrem zaspat! Koji su to "napici iz tih vremena",kaj du to pili a mi sad nemremo...

    1. 9. 2015,   00:24