Obavijesti

News

Komentari 231

Veliki požar na Jakuševcu: Dim se proširio, gasili su cijelu noć

Veliki požar na Jakuševcu: Dim se proširio, gasili su cijelu noć
30

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je požar pod kontrolom, ali će gašenje trajati malo dulje. Vatrogasci su požar gasili s dvije strane i iz visine s krana...

VIDEO

U srijedu oko 19.20 sati izbio je požar u reciklažnom dvorištu Jakuševac. Na terenu su policajci i djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a u gašenju požara sudjeluje 10 vatrogasnih vozila te 25 vatrogasaca iz Vatrogasnih postaja Novi Zagreb, Centar i Žitnjak. Gorio je odbačeni namještaj, nema ozlijeđenih, a pomoć pružaju i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:23

>>>>Posljednje informacije:

22.40 Intervencijom 130 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila više nema otvorenoga plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec, izvijestio je u srijedu navečer Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu se nalaze i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede, navodi Ured i dodaje kako požar ne predstavlja ugrozu za stanovništo.

Potpuno gašenje požara, ističe, očekuje se tijekom jutarnjih sati.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica i prema podatcima, nakon požara na Jakuševcu, nema onečišćenja zraka, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP).

 Zavod će, kako navodi MUP, provesti i mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara  i naknadno u Utrinama.
 O tim rezultatima će obavijestiti i 112 Zagreb.

21.44 - Pogledajte novo javljanje uživo s Jakuševca:

21.28 - Požar u Reciklažnom dvorištu na zagrebačkom Jakuševcu zahvatio je sto metara četvornih odbačenog namještaja, visine i do desetak metara, pa bi se vatrogasci i cijelu noć mogli boriti s vatrom iz koje suklja gusti dim vidljiv sa šireg gradskog područja. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba doznaje se da su vatrogasci uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora. No, sada trebaju ugasiti otvoreni plamen što bi, prema vatrogasnom iskustvu, moglo potrajati čitavu noć možda i dan s obzirom na veličinu vatrom zahvaćene površine, ali i količinu gorive tvari. Nakon prigušivanja krenut će se na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre.

- Smrad dima osjeti se sve do Velike Gorice - rekla nam je čitateljica.

21.14 - Ovo je strašno. Nikad ovako veliki požar nisam vidjela. Nadam se da neće biti ozlijeđenih, to je jedino bitno - rekla je djevojka koja živi u neposrednoj blizini Jakuševca.

Vatra još uvijek ne jenjava. Svako malo dolaze nova vatrogasna kola te vatrogasci neumoljivo gase, a vrućina je i na udaljenosti velika dok je smrad nesnošljiv.

20.45 - Novim Zagrebom odjekuju vatrogasne sirene.

20.30 - Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je požar pod kontrolom, ali će gašenje trajati malo dulje, javlja Dnevnik.hr.

20.15 - Vatrogasci požar gase s dvije strane, sa zemlje i iz visine s krana. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Čitatelji su nam poslali nekoliko fotografija i snimki iz kojih se vidi kako je zagrebačko nebo prekrio gusti crni dim. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke