Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hajdaš Dončić: Nije me strah, Čačić i Linić me neće 'pojesti'

None Foto: Anđelko Suhodolčan/24sata 5

Smatram da ministar ne mora sve znati, nego da je bitan tim stručnjaka koji ga okružuje, te da ministar mora sve dobro koordinirati, rekao je Siniša Hajdaš Dončić

Najprije moram istaknuti da mi je žao što je ministar Komadina morao otići zbog bolesti, mislim da je mogao puno učiniti na tom području. Čovjeka u životu čekaju mnogi izazovi, ovo je za mene jedan od njih i ja ga se ne bojim prihvatiti. To je vrlo kompleksno ministarstvo, ali smatram da ministar ne mora sve znati, nego da je bitan tim stručnjaka koji ga okružuje, te da ministar mora sve dobro koordinirati, rekao je Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije komentirajući svoje skorašnje imenovanje na poziciju ministra pomorstva prometa i veza. 

Na pitanje da li će kada postane ministar protežirati Zagorje, rekao je da on gleda na Hrvatsku kao jednu cjelinu, iako su neki dijelovi do sad bili zapostavljani, a među njima je i Zagorje. 

Upitan o svom zdravstvenom stanju, rekao je da je prebolio autoimunu bolest sarkoidozu i da je sve pod kontrolom, a  redovito se bavi plivanjem tako da je u dobroj formi. 

Na pitanje da li se boji da će ga Čačić i Linić „pojesti“, kao što su i Komadinu, izjavio je da su mu oni prije svega kolege, te da nije kolač da ga pojedu. Na kraju je istaknuo da Županiju ostavlja u dobrim rukama te da će kao ministar nastaviti sa Planom 21. Posebne planove nije iznosio, već je samo dodao da će pričekati da ga najprije potvrdi Sabor.

Holy: Novim pravilnikom do veće reciklaže otpadnog stakla

Inače, Hajdaš Dončić i sa ministricom zaštite okoliša Mirelom Holy bio na ceremoniji zabijanja zadnjeg klina u svod nove staklarske peći u tvornici stakla Vetropack Straža u Humu na Sutli. 

Kuma nove peći, ministrica Holy istaknula je kako je Vetropack Straža dobar primjer kako industrija i zaštita okoliša ne moraju biti na suprotnim stranama, te da će novi pravilnik o prikupljanju ambalažnog otpada doprinijeti još većem udjelu reciklaže otpadnog stakla. 

Komentari (82)
  • Ne da će te pojesti,nego poslije i posrati...

    5. 4. 2012,   13:27
  • "Smatram da ministar ne mora sve znati..." Izgleda da si ovaj već priprema poznatu obranu protiv USKOK-a - nisam ništa znao. Trebat će mu, zna čovjek s kim je u Vladi :)

    5. 4. 2012,   13:05
  • Već si pojeden da nisi ni svjestan.

    5. 4. 2012,   13:44