Obavijesti

News

Komentari 42

Hajdaš Dončić: 'To o ostavci nisam baš točno tako rekao'

Hajdaš Dončić: 'To o ostavci nisam baš točno tako rekao'
5

Ima nešto što stavljaju urednici novina kao naslov i ono što sam rekao u tekstu, odgovorio je ministar prometa na pitanje ostavke ako autoceste ne odu u koncesiju

VIDEO

Ministar pomorstva, prometa i i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš obišli su danas gradilište novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Izrazili su zadovoljstvo jer radovi idu dobro.

'Radovi na ZLZ-u su dva mjeseca ispred roka'

- Kad dobro pripremite projekt, pa makar tijekom pripreme projekta bivate proglašeni nacionalnim izdajnikom jer privatni partner gradi ZLZ sad ovdje radi preko 400 ljudi kojima je osigurana egzistencija. Radovi su dva mjeseca ispred roka, nema nikakvih problema. To je privatna investicija, mislim da smo društvo koje je prije dva i pol desetljeća odlučilo da će se baviti tržišnom ekonomijom a ne državnim vlasništvom - kazao je Hajdaš Dončić. 

O ostavci: 'Nisam to baš tako rekao'

Upitan o ostavci koju će podnijeti ako autoceste ne odu u koncesiju, odgovorio je da on baš nije to tako rekao.

- Ima nešto što stavljaju urednici novina kao naslov i ono što sam rekao u tekstu. Referendum je legitimno pravo bilo kojeg organizatora na to, ali ću postaviti jedno konceptualno pitanje, što to znači da smo država koja neće više davati ni jednu koncesiju da ćemo ukinuti koncesije na pomorskom dobru, da nećemo graditi terminal u Dubrovniku koji također ide u koncesiju.

'Bolje koncesije nego zaduženje budućih generacija'

- Ovo je poslovna odluka da je za Hrvatsku bolje da krene u postupak koncesioniranja, a ne da zadužuje buduće generacije što je zapravo nemoguće, po mišljenju EK. To bi bio dodatni udarac na državni proračun, ne da nekog plašim, udarac na mirovine, socijalne transfere i sve ostalo - odgovorio je ministar na upit koja je alternativa.

O rebalansu proračuna rekao je da njegovo ministarstvo nema velikih mogućnosti za uštede jer je većina stavki zadana. Mrak Taritaš je rekla isto za svoje ministarstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk