Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministri Zmajlović, Lorencin i Hajdaš Dončić završili u moru

None Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL 6

Brod se uslijed jake bure prevrnuo i cijela je posada završila u moru. Spasioci su ih ubrzo izvukli gumenim čamcima. Nema informacija da je itko od njih ozlijeđen

Na regati tradicijskih, drvenih brodica 'Latinsko idro' koja se u nedjelju 18. put održala u Murteru na istoimenom otoku, pobjedu je odnio Krsto Matulić iz Pašmana s gajetom Mala Matulica, no zvijezde regate ipak su bila trojica hrvatskih ministara Hajdaš-Dončić, Mihael Zmajlović i Darko Lorencin, ne zbog jedrenja, nego zato što su doživjeli brodolom na leutu Jaruh. 

Srećom, sve je prošlo bez posljedica po njihove živote i zdravlje i bez posljedica za hrvatski promet,okoliš i turizam. U moru su bili svega nekoliko minuta. 

Izvadili su ih i ukrcali na gumenjake koji su išli u pratnji regate, te ih prebacili na obalu, gdje su se brzo utoplili. Zatekli smo ih dobro raspoložene u konobi Boba u Murteru.

- Spektakularan finale, definitivno, ali uz jednu dobru domaću rakijicu na kraju je sve završilo. Naš leut je hvatao gajetu, malo smo prebrzo ušli u okret i to je to. Potopili smo se, ali što, je tu je. Svi smo živi, zdravi i čili. Život ide dalje - rekao je Siniša Hajdaš-Dončić.

- Vi ste nasjeli na naš marketinški trik. Samo smo htjeli malo pažnje - rekao je također dobro raspoloženi ministar turizma Darko Lorencin.

- Bilo je sve pod kontrolom. Bili smo upozoreni od strane skipera da idemo u jedan opasniji manevar. Čudi me samo kako ste nasjeli na ovaj marketinški trik. Htjeli smo na sebe privući malo pozornosti i ništa više - smije se Lorencin.

Kaže kako je more na Murteru jako toplo i da mu se nije dalo izlaziti na buru.

- Bilo je fenomenalno. Stradali su sam telefoni, nitko nas ne može nazvati, tako da sad nakon dugo vremena imamo mirno pravo nedjeljno popodne, - rekao je Lorencin.

Ministri Mihael Zmajlović i Siniša Hajdaš Dončić, bez Lorencina, bili su i na prošlogodišnjoj regati Latinsk idro, također u leuti Jaruh s kapetanom Grgom Jeratom. Prošle godine Jaruh s dvojicom ministara stigao je prvi u kategoriji leuta, a šesti u ukupnom poretku. Zbog želje kapetana Jerata da izbije na čelo ukupnog poretka ove godine umalo je Vladu Republike Hrvatske ostavila bez pola ministara. 

No, nije samo brod s ministrima nastradao. Zbog loše vremenske prognoze od 80 prijavljenih posada na startu ih se našla samo 51, a zbog snažne bure znatan broj njih nije uspio završiti utrku. Nekima su se pokidala jedra, nekom je pukao jarbol, nekome lantina... Išak, Jaruh s ministrima prošao je najgore.

Komentari (272)
  • Ti spasioci su čudo...kad ne treba, revni su, a kad ih trebaš, nema ih...Ovi danas su baš mogli malo i odmorit...nedjelja je jbg...

    27. 9. 2015,   17:43
  • tako i drzavom upravljaju, brodolom...

    27. 9. 2015,   19:34
  • Sva tri su pala ,sva tri

    27. 9. 2015,   18:16