Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sukobi s Plenkijem će čekati, a 'protivnik' Stier će ga napasti

Nesreća nikad ne dolazi sama. Plenković je vrlo teško primio poraz od sindikata, a sad je, u kratkom vremenu, doživio i drugi. Bio je siguran da će dobiti pet mandata, nadao se šestom, a dobio je četiri - isto kao i SDP

U HDZ-u je rat idejnih struja doveo do pozicije “tko će koga”. Stranačka “desnica” vjeruje da je Plenković od HDZ-a napravio lijevu stranku. Oni žele ljude poput Stiera, Kovača, Brkića, Culeja, Crnoje ili Karamarka.

Plenković pak vjeruje da s takvim kadrovima HDZ nema ni lokalnu ni europsku perspektivu, pa je krenuo s “resslerizacijom” stranke, nastojeći se osloboditi i Brkića, kao glavne spone sa starim desnim HDZ-om.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Brkić se u noći izbora kratko pojavio u stranci, navukao na lice širok osmijeh kad je čuo da HDZ ima pet mandata i nestao. Šteta je što ga nismo mogli vidjeti kad je postalo jasno da Plenković, njegov glavni neimenovani “dušobrižnik”, od sada i “crni labud”, gubi. Fajt se nastavlja, ravnoteža nemoći ostaje.

Bivša predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor na N1 je rekla kako ne vjeruje da će zbog poraza započeti hajka na Plenkovića. Barem ne odmah.

- Mene je većina već drugi dan na sjednici predsjedništva optužila za loše rezultate. Oni i dalje sjede u predsjedništvu. Sad se to neće dogoditi iz puno razloga: Plenković je i dalje predsjednik Vlade i dalje je snažna osoba. No sad će se ohrabriti i osnažiti svi oni koji nisu zadovoljni njegovim radom. Mislim da je sasvim izvjesno da će se na idućim unutarstranačkim izborima kandidirati gospodin Stier - rekla je Kosor otkrivajući što je najveća trauma HDZ-a.

- Teško im je podnošljiva činjenica da su isti kao i SDP. To je definitivno dalo novu snagu SDP-u. SDP je ni s čim izazvan dobio četiri mandata i to je sigurno nešto o čemu će se raspravljati u HDZ-u.

Foto: 24sata/24sata

Kosor je primijetila jednu činjenicu koju drugi nisu isticali, a strašno je važna. - Nitko od HDZ-ovih partnera u Vladi nije prešao izborni prag i HDZ tako uvjerljivo gubi svoj koalicijski potencijal. Pogotovo što je ovo još jedna izborna godina, idu predsjednički izbori.

Bivša premijerka, koja je Plenkovića dovela u HDZ i sjajno poznaje njegovu psihologiju, tvrdi kako će premijer i dalje nastojati pokazati kako može sve što želi. To je u njegovoj psihologiji. Nije isključeno ni da će sad, kad je oslabljen, još energičnije krenuti u čistku protivnika. Jer ako ne počisti on njih, oni će njega.

Komentari (187)
  • A vid Šuice kako se smije,da nema ušiju smijala bi se oko glave,njezin interes je osiguran

    27. 5. 2019,   18:21
  • Pocetak kraja jedne lopovsko kriminalno zlocinacke organizacije......

    27. 5. 2019,   18:19
  • Na listi za Remetinec HDZ mora biti apsolutni pobjednik.......

    27. 5. 2019,   18:32