Obavijesti

News

Komentari 187

Sukobi s Plenkijem će čekati, a 'protivnik' Stier će ga napasti

Sukobi s Plenkijem će čekati, a 'protivnik' Stier će ga napasti

Nesreća nikad ne dolazi sama. Plenković je vrlo teško primio poraz od sindikata, a sad je, u kratkom vremenu, doživio i drugi. Bio je siguran da će dobiti pet mandata, nadao se šestom, a dobio je četiri - isto kao i SDP

VIDEO

U HDZ-u je rat idejnih struja doveo do pozicije “tko će koga”. Stranačka “desnica” vjeruje da je Plenković od HDZ-a napravio lijevu stranku. Oni žele ljude poput Stiera, Kovača, Brkića, Culeja, Crnoje ili Karamarka.

Plenković pak vjeruje da s takvim kadrovima HDZ nema ni lokalnu ni europsku perspektivu, pa je krenuo s “resslerizacijom” stranke, nastojeći se osloboditi i Brkića, kao glavne spone sa starim desnim HDZ-om.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:49

Brkić se u noći izbora kratko pojavio u stranci, navukao na lice širok osmijeh kad je čuo da HDZ ima pet mandata i nestao. Šteta je što ga nismo mogli vidjeti kad je postalo jasno da Plenković, njegov glavni neimenovani “dušobrižnik”, od sada i “crni labud”, gubi. Fajt se nastavlja, ravnoteža nemoći ostaje.

Bivša predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor na N1 je rekla kako ne vjeruje da će zbog poraza započeti hajka na Plenkovića. Barem ne odmah.

- Mene je većina već drugi dan na sjednici predsjedništva optužila za loše rezultate. Oni i dalje sjede u predsjedništvu. Sad se to neće dogoditi iz puno razloga: Plenković je i dalje predsjednik Vlade i dalje je snažna osoba. No sad će se ohrabriti i osnažiti svi oni koji nisu zadovoljni njegovim radom. Mislim da je sasvim izvjesno da će se na idućim unutarstranačkim izborima kandidirati gospodin Stier - rekla je Kosor otkrivajući što je najveća trauma HDZ-a.

- Teško im je podnošljiva činjenica da su isti kao i SDP. To je definitivno dalo novu snagu SDP-u. SDP je ni s čim izazvan dobio četiri mandata i to je sigurno nešto o čemu će se raspravljati u HDZ-u.

Kosor je primijetila jednu činjenicu koju drugi nisu isticali, a strašno je važna. - Nitko od HDZ-ovih partnera u Vladi nije prešao izborni prag i HDZ tako uvjerljivo gubi svoj koalicijski potencijal. Pogotovo što je ovo još jedna izborna godina, idu predsjednički izbori.

Bivša premijerka, koja je Plenkovića dovela u HDZ i sjajno poznaje njegovu psihologiju, tvrdi kako će premijer i dalje nastojati pokazati kako može sve što želi. To je u njegovoj psihologiji. Nije isključeno ni da će sad, kad je oslabljen, još energičnije krenuti u čistku protivnika. Jer ako ne počisti on njih, oni će njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS