Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hakirali stranicu Dubrovačkih ljetnih igara: Policija istražuje

None Foto: PIXSELL

Hakeri su navodno na službenim stranicama dubrovačkog Festivala postavili slikovnu datoteku koja je prikazivala poruku stanovitog "Black Virus X-Sec Teama"

Hakirane su službene stranice Dubrovačkih ljetnih igara, a slučaj istražuje policija.

Jutarnji list piše da su hakeri na službenim stranicama Festivala postavili slikovnu datoteku koja je prikazivala poruku stanovitog "Black Virus X-Sec Teama" u kojoj se poziva na prestanak financiranja "svakodnevnog izraelskog ubijanja naše braće i sestara", te prestanak rata u Siriji, Iraku i Libiji. Pored toga, hakeri prijete da će svakoga dana rušiti web stranice prije nego što ostave na miru "naše zemlje", te pozivaju na slobodu Palestine i slavu Hamasu.

Podsjetimo, na programu Dubrovačkih ljetnih igara će se ove godine naći i predstava "Elementarne čestice" rađena po romanu francuskog pisca Michela Houellebecqa koji je žestoki kritičar islama. MUP je bio napravio sigurnosnu procjenu te je zaključio da postoji rizik od terorističkog napada pa su predstavu povukli iz programa. No nakon što je ta vijest odjeknula u medijima, predstava je vraćena u program, a sve izvedbe "Elementarnih čestica" će osiguravati policija. 

Komentari (23)
  • počelo je,ja bi tog kretena koji zagovara tu pretstavu u sred turističke sezone i to jos u Dubrovniku izbacio iz aviona negdje u Siriji pa neka tamo pravi pretstave kakve hoće,smrad smrdljivi,bas traži da se desi neka pizdarija!

    7. 7. 2015,   13:24
  • Zar Dubrovniku više vrijedi jedna predstava od cjelokupnog turizma? Kakva je to predstava koju treba osiguravati stotine specijalaca ?Ovo treba što prije maknuti iz slobodarskog grada Dubrovnika. O lijepa o slatka slobodo.

    7. 7. 2015,   13:36
  • Predstava nema nikakve veze sa religijom, a posebno ne sa muslimanskom religijom, niti se ikoga vrijeđa u predstavi. Sve da je i bilo nešto, to je trebalo odraditi tiho, kao što se Jugi radilo. Ali ovo ipak ima unutarnjopolitčke konotacije, pa se nesavjesnim ponašanjem čelnika županije, sve zakompliciralo i tek sad predstavlja neku prijetnju, kad se o tome počelo zvoniti na sva zvona.

    7. 7. 2015,   14:11