Obavijesti

News

Komentari 32

Hauba je spalila ženu: 'Prizor koji smo zatekli bio je užasan'

Hauba je spalila ženu: 'Prizor koji smo zatekli bio je užasan'
1

Žena je u trenutku našeg dolaska već bila nagorjela, a požar je zahvatio i invalidska kolica u kojima je sjedila. To je velika tragedija, još pod dojmom ispričali su vatrogasci

VIDEO

Nesretnu ženu našli smo mrtvu u sobi. Sjedila je u invalidskim kolicima. Vatra koja je izbila na haubi za sušenje kose zahvatila joj je glavu i, nažalost, nismo joj mogli pomoći, kazali su labinski vatrogasci - Dino Dobrić te zapovjednik Darko Vitasović. 

Oni su u nedjelju oko 10.30 sati pronašli mrtvu 80-godišnju N. V. iz Tomažića. Prizor koji su zatekli nakon dolaska na dojavu o požaru u obiteljskoj kući u mjestu Tomažići kraj Nedešćine šokirao je i iskusne labinske vatrogasce. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili od Centra 112. 

- U početku smo mislili da gasimo ‘tek’ požar koji je izbio u kući, a došavši na mjesto događaja, u sobi smo zatekli zastrašujući prizor. Žena je u trenutku našeg dolaska već bila nagorjela, a požar je zahvatio i invalidska kolica u kojima je sjedila. To je velika tragedija - još pod dojmom ispričali su vatrogasci. Dodali su da je požar gasilo pet vatrogasaca s dva vozila. 

Cijeli stan je bio pun dima, a gorjeli su i parketi u sobi, deke te je nagorio krevet. Na mjestu tragedije ostali su do 11.45 sati, a na intervenciju su došli za 6-7 minuta od poziva.Uspjeli su ga ugasiti za samo 15-ak minuta. 

- Iako nam takvi slučajevi, nažalost, nisu strani jer je to je naš posao, prizor koji smo zatekli bio je užasan. Sanirali smo požar, ali smo nastojali sačuvati sve tragove koji su kasnije omogućili policiji da vrši očevid - kazao je vatrogasac Dino Dobrić. 

Kako doznajemo, nesretna starica, koja je živjela s kćeri i njezinom obitelji, u vrijeme požara bila je sama u kući. Kći, koja se sklonila kod susjeda, nije željela razgovarati. 

- Nemam što reći, već je sve izašlo u medijima - kratko je rekla.

Policijski službenici su obavili očevid s inspektoricom zaštite od požara te utvrdili da je uzrok požara tehnički kvar na uređaju za sušenje i feniranje kose, koji se tijekom uporabe pregrijao i izazvao požar. Tijelo nesretne žene prevezli su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obdukcije.

Kako doznajemo, dosad prikupljeni tragovi sugeriraju da je najvjerojatnije riječ o nesretnom slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca