Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDSSB neće podržati nijednog kandidata za predsjednika

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš rekao je u subotu na konferenciji za novinare kako se na sjednici Glavnog odbora tijekom sjednice pokazalo da su članovi djelom naklonjeni raznim kandidatima

Nakon dužeg vremena Branimir Glavaš održao je tiskovnu konferenciju kao predsjednik stranke HDSSB. Izvijestio je kako je stranka održala sjednicu Glavnog odbora na kojoj su raspravljali o aktualnostima. Kako se nisu mogli usuglasiti oko toga kome dati glas na predsjedničkim izborima, jer su bili podijeljenih mišljenja, odlučili su ne podržati ni jednog kandidata nego glasati po vlastitoj volji.

Glavaš se osvrnuo na problematiku štrajka prosvjetara.

- Razumijemo neslaganje prosvjetara sa onime što im je ponuđeno ali treba znati da je trenutno nemoguće ponuditi više. Država bi morala podići kredit od nekoliko milijardi eura da ispoštuje zahtjeve, a daljnje zaduživanje bi nas vratilo nekoliko koraka unazad. Osim toga, nije dobro što je štrajk politiziran. HNS je stao iza štrajka, zauzeli su ucjenjivački stav i prosvjetare žele iskoristiti za dobivanje političkih poena - kazao je Glavaš koji je umnogome politiku svoje stranke okrenuo HDZ-ovoj i HDSSB više nije buntovnik na političkoj sceni nego integrirani trogodišnji koalicijski partner većine.

- Mudriji sam, stariji, znam prepoznati podmetanja, lažna podilaženja i stvaralačku politiku - kazao je odgovarajući na pitanje o 'omekšalom stavu'. 

HDSSB nekada je bio politička snaga sa 8 mandata u Saboru a danas imaju samo jedan, Glavašev. No, najavljuje ekspanziju.

- Oni koji misle da je HDSSB nestao sa scene, gadno su se prevarili. Doživjeli smo brojne stresove, izdaje i potrese ali smo se konsolidirali i ponovo ćemo se dići. Lokalni izbori 2021. godine su nam imperativ. Izaći ćemo sa kandidatima za gradonačelnika i župana - najavio je Glavaš.

Komentari (30)
  • osuđeni ratni zločinac ,uništio Osijek i okolinu a još uvijek ima obraza pojavit se u javnosti i pametovati...

    12. 10. 2019,   18:23
  • nisam ni znao da ovi još postoje

    12. 10. 2019,   17:59
  • Sta ovaj radi na slobodi?

    12. 10. 2019,   18:01