Obavijesti

News

Komentari 78

HDZ i HSP dr. Ante Starčević potpisat će ugovor o suradnji

HDZ i HSP dr. Ante Starčević potpisat će ugovor o suradnji
3

Objašnjavajući razloge koaliranja s HDZ-om za osmi saziv Hrvatskog sabora i Europarlament, Ruža Tomašić je objasnila da je u pozadini jedino – matematika

VIDEO

U sljedeća dva tjedna, kad se predsjednici stranaka Tomislav Karamarko i Ruža Tomašić usuglase oko termina, HDZ i HSP dr. Ante Starčević će u Vukovaru potpisati ugovor o trajnoj suradnji tih stranaka za sljedeće parlamentarne izbore i izbore za Europarlament. Zasad se zna da će te dvije stranke i na lokalnim izborima u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji nastupiti zajedno. 

- Na lokalnoj razini svaki ogranak naše stranke slobodan je dogovoriti koaliciju po vlastitoj procjeni. Zna se jedino da se ne može koalirati sa SDP-om, HNS-om, HSP-om i SDSS-om - naglasila je Ruža Tomašić.

Objašnjavajući razloge koaliranja s HDZ-om na državnoj razini za osmi saziv Hrvatskog sabora i Europarlament, Ruža Tomašić je objasnila da je u pozadini jedino – matematika.

- Što se tiče svjetonazora, naše stranke su vrlo slične i kao koalicija nećemo ni nalikovati Kukuriku strankama koje su krenule zajedno, a nemaju ništa zajedničko osim interesa. Dakle, ako hoćete nešto postići, morate prije svega doći na vlast. Pritom ne smijemo dopustiti odstupiti od bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja - kaže Ruža Tomašić.

Za Tomislava Karamarka je Ruža Tomašić ustvrdila da se još traži, "vidi se da nije ranije bio u politici nego u policiji". 

- No, ne vidim razloga ne surađivati s najvećom oporbenom strankom, pogotovo ako smo sigurni u sebe i u ono što hoćemo. Mi možemo govoriti da smo najljepši i najpametniji, a onda dobiti na parlamentarnim izborima samo jednog ili dva zastupnika. Što smo onda napravili? Znam na svojim leđima što to znači, doma na Korčuli sam tek svaka tri tjedna po dva-tri dana. No, iskreni pravaš će za dobrobit svoje zemlje raditi i na uštrb obitelji! - zaključila je Ruža Tomašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...