Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ i SDP su podijelili mjesta u povjerenstvu za Agrokor

None Foto: Robert Anić/PIXSELL

Tako će u Povjerentvu sjediti tri člana iz redova HDZ-a, dva iz reda njihovih koalicijskih partnera, dva iz SDP-a, jedan iz Mosta  te još jedan iz redova oporbe

Dogovor HDZ-a i SDP-a oko formiranja Istražnog povjerenstva za Agrokor sve je bliži, a kako neslužbeno doznajemo iz SDP-a, s HDZ-om su u petak dogovorili raspodjelu snaga u tom Povjerenstvu.  HDZ-ov prijedlog bio je da u njemu ne sjedi nitko tko je bio član izvršne vlasti, ministar ili član Nadzornog odbora HBOR-a. 

Kako saznajemo, Povjerenstvo će činiti devet članova, a pet mjesta pripada vladajućoj koalciji. Tako će u Povjerentvu sjediti tri člana iz redova HDZ-a, dva iz reda njihovih koalicijskih partnera, dva iz SDP-a, jedan iz Mosta  te još jedan iz redova oporbe.

No, moguće je da unutar vladajuće koalicije mjesta podjele tako da ipak četiri mjesta idu HDZ-u, a jedno njihovim partnerima (HNS-u i manjincima).

Kad će se o formiranju Povjerenstva u Saboru glasati još nisu dogovorili, no to bi moglo biti već slijedeći tjedan. 

Komentari (25)
  • Naravno,dva lica iste partije ,a vi ovce uzivajte u nijansama crvene i plave lijevoj i desnoj strani...uhljebi ce potrositi lovu nece otkriti naravno nista osim plana kako preko ovaca vratiti gazdin dug,jer nece biti novih poreza vec samo par korekcija koje necete ni osjetiti samo zato jer ste to trazili

    29. 9. 2017,   13:52
  • Okrece se Franjo u grobu!!! Syebo se je,nije napravio 200.bogatih obitelji nego 20000 i sad ne znaju ko ce na koga svalit lopovluk.

    29. 9. 2017,   14:24
  • A koja istraga???zar ce Kdz i Sdp istrazit sami sebe??????? Hahahhahaha jada i drzave..da je barem MOST ostao svacega bi se nagledali a ovako oni opet rade sta zele!!

    29. 9. 2017,   13:48