Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'

None Foto: Pixsell/Požega.eu

Marijana Obradović lani je s 1,34 promila skrivila nesreću te pobjegla automobilom. Široj javnosti bila je nepoznata dok Gabrijela Žalac nije bila kuma na krstitkama njene kćeri, dan nakon svoje nesreće

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, doznajemo u nedjelju od predsjednika požeškog HDZ-a.

- Ja sam je zamolio da se makne iz stranke zbog nanošenju štete ugledu stranke i neciviliziranom bježanju s mjesta nesreće. Obradović je otišla u petak iz stranke - rekao nam je dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a

POGLEDAJTE VIDEO:

JEDINSTVENA FOTOGRAFIJA Seks, nasilje i loša vožnja su porušili ove moćne HDZ-ovce

'Želim da se maknu oni koji nisu na razini modernih standarda'

Glavić je inače naslijedio Franju Lucića na čelu županijske organizacije nakon što je ona raspuštena upravo zbog afere s nasilnim županom Alojzom Tomaševićem. Vrijedi kao prilična suprotnost tom nekad moćnom HDZ-ovom dvojcu. Tomašević je izbačen iz HDZ-a nakon što je optužen da je tukao suprugu. Međutim, još je nezavisni župan i HDZ-ova većina ga može rušiti tako što mu neće izglasati proračun, ali se to lani nije dogodilo. Glavić kaže da čekaju sudsku presudu.

- Mi poštujemo pravnu državu. Ako presuda bude osuđujuća, sigurno ćemo pokrenuti i mehanizme za micanje župana s njegove dužnosti – kaže nam.

Pitamo ga i kako je moguće da toliko neugodnih situacija i afera izbija u požeškom HDZ-u. Podsjetimo i HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Igor Krizmanić je dao ostavke na sve funkcije nakon što je kćer objavila da je fizički zlostavljao obitelj. 

- Bit ću iskren. To uvijek ovisi o kriterijima koji su primijenjeni prilikom stavljanja kandidata na pojedine dužnosti. Ako imate loše kriterije, kad-tad će vam se odbiti o glavu. Ja samo želim da oni koji nisu na razini modernih političkih standarda da se maknu – kaže Glavić.

Pijana skrivila nesreću

Obradović je široj javnosti bila potpuno nepoznata upravo dok ministrica nije 9. ožujka naletjela svojim automobilom na djevojčicu u Vinkovcima. Iako je javnosti rekla da je bila potpuno šokirana, lokalni župni ured je objavio fotografije na kojima je Žalac već sutra bila kuma petom djetetu obitelji Obradović.

Otkrilo se zatim i da je kuma Obradović 30. prosinca prošle godine s 1,34 promila alkohola u krvi autom udarila Nataliju Baričević. U automobilu je imala dvoje djece, ali je pobjegla s mjesta nesreće.

MILJENICA PREMIJERA Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost

Baričević nam je svjedočila o svojim ozljedama, ali policija je sve okarakterizirala kao prekršaj, a da nisu nikada ni pokušali popričati s Baričević. Tek nakon brojnih upita medija, lokalno Državno odvjetništvo je priopćilo da će preispitati hoće li goniti kumu Obradović samo prekršajno ili možda i kazneno.

Komentari (168)
  • Ima nas 4 miljona gdje da se upisemo u HDZ stranku pa da napokon i mi normalni gradani pocnemo gaziti, bjezati, pljackati, krasti, unistavati a zauzvrat biti cemo samo izbaceni iz te stranke, Molim vas da nam javiti gradani RH, Hvala???

    24. 3. 2019,   13:17
  • tko sve nije oštetio ugled HDZa a svejedno imaju neiscrpan izvor takvih

    24. 3. 2019,   13:19
  • Požeško-Slavonska Županija,nazaostalija hrvatska županija...Po BDP daleko ispod Novog Sada i Beograda u Srbiji,te Tirane i Drača u Albaniji..Nije ni čudo što su se od tamo svi razbježali.. Jedan dio požeških mladih migranata je otišao u Zagreb,jedan dio na more,a jedan dio mladih migranata iz Požege i okolice je otišao u Irsku i Njemačku......Osim razuzdanih i obijesnih uhljeba te penzića koji životare iz mjeseca u mjesec na marginama društva,, uskoro tamo neće biti više nikoga.......

    24. 3. 2019,   13:33