Obavijesti

News

Komentari 27

HDZ je pokrenuo peticiju za autocestu prema Virovitici

HDZ je pokrenuo peticiju za autocestu prema Virovitici
1

Sramotno šuljanje ministara po virovitičko-posavskoj županiji bit će uzvraćeno istom mjerom prema svim vladinim dužnosnicima, izjavio je HDZ-ovac Josip Đakić

VIDEO

Šest mjeseci ostavili smo aktualnu vlast da javnosti predstavi svoju obećanu ljepšu budućnost. Vrijeme je isteklo, a nebriga, nerad, neznanje i neodgovornost, te zapostavljanje Virovitičko-podravske županije, od strane Vlade RH i njenih ministara više je nego očito da bismo šutjeli. Sramotno šuljanje ministara po županiji bit će uzvraćeno istom mjerom prema svim vladinim dužnosnicima, izjavio je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji u Virovitici Josip Đakić predsjednik ŽO HDZ-a.

Ministar Hajdaš širi laži, Hrvatske ceste ugovorile su sa 'Strabagom' radove vrijedne 280 milijuna kuna 

- Novopečeni ministar prometa Hajdaš širi neistine i laži o auto-cesti Vrbovec-Bjelovar-Virovitica. Da nikada radovi nisu počeli i da je to bila predizborna farsa. Istina je da su Hrvatske ceste sa firmom 'Strabag' ugovorile radove u vrijednosti od 280 milijuna kuna, te je 11,5 kilometara trase nasipa, a 11 objekata na toj dionici je izgrađeno. Tu sam dionicu osobno obišao i mogu pokazati fotografije. Bjelovarsko-podravski ipsilon svojom daljnjom gradnjom, pomoću koncesije ili kredita, osigurao bi zapošljavanje domaće građevinske operative, te bi tri županije učinio perspektivnim za ulagače i razvoj, što bi doprinjelo gospodarskom oporavku. Stoga danas pokrećemo inicijativu za prikupljanje potpisa za Peticiju za izgradnju auto-ceste Vrbovec-Bjelovar-Virovitica. Time ćemo potvrditi da ova županija postoji i da ima potrebu za takvom prometnicom i razvojem - naglasio je Đakić koji je prvi i potpisao Peticiju koja će sljedećih dana biti ponuđena na potpisivanje građanima Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. 

Ministar Ostojić kleveće bolnicu, građanima 339.000 kuna manje novca za liječenje 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đakić je prozvao i ministra zdravstva Rajka Ostojića tvrdeći da lažno optužuje i kleveće Opću bolnicu Virovitica, da je smanjio limit bolnici za oko 339.000 kuna mjesečno, da je građanima ove županije narušio dosadašnji nivo zdravstvene zaštite. Potvrdio je da je županija ministarstvima podastrla 200 projekata, a niti jedan od njih nije naišao na odjek. 

Učenici izgorjele škole u Ćeralijama na jesen dolaze pred ministarstvo

O radu Vlade RH kritički je govorio i župan Tomislav Tolušić. 

- Na žalost, ova Vlada, čini sve da upropasti ovu županiju. Komunikacija sa svim ministarstvima je ravna nuli, a bez obzira što je u ovoj županiji HDZ na vlasti radimo u interesu svih građana. Početkom prosinca nominirali smo projekte s građevinskim dozvolama vrijedne oko 800 milijuna kuna. Na pedesetak dopisa prema Vladi i ministarstvima gospoda se nisu udostojila pismeno odgovoriti. To je van svakog kulturnog ponašanja. Sajmu 'Virpoexpo' u Virovitici Vlada i ministarstva bili su pokrovitelji, a dobili smo nula kuna. Za 'Orahovačko proljeće' također nismo dobili niti jednu kunu. Upućujem molbu Vladi i ministrima da shvate da nisu premjer i ministri SDP-a i HNS-a, već svih građana Hrvatske. Pa i onih koji su u HDZ-u ili HSP-u. Žalosno je da ova županija pati zbog njihovih prizemnih razmišljanja. Boli što učenici u stanovnici sela Ćeralije, šest mjeseci nakon što im je škola izgorjela, nismo dobili odgovor. Ako se do rujna ne pronađe rješenje za izgranju školu u Ćeralijama ja im svečano obećajem da će nastava održavati pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i školstva. Na svim otvaranjima škola, prije svega u SDP-ovim županijama, bit će djeca i roditelji i ja s transparentima na kojima ćemo ukazivati da se ponašaju nehumano - rekao je Tolušić.

Kaos u Fondu zaštite okoliša, zbrinjavanje otpada moglo bi poskupjeti do 500 posto 

Tajnica ŽO HDZ-a Sanja Kirin rekla je kako među građanima pada optimizam i vjera u aktualnu vlast kojoj je najveći naum izvući posljednju kunu. Nema obećanih investicija, zaleta, ali ni vizije izlaska iz krize. Željko Iharoš, direktor komunalne tvrtke 'Flora' upozorio je kako je u posljednjih šest mjeseci u Fondu zaštite okoliša nastao kaos koji bi mogao dovesti do toga da bi građani ove županije zbrinjavanje otpada u Osijeku mogli plaćati 300 do 500 posto više nego do sada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...