Obavijesti

News

Komentari 60

'HDZ moramo maknuti s vlasti, jer Hrvatska ne može naprijed'

'HDZ moramo maknuti s vlasti, jer Hrvatska ne može naprijed'
1

Komentirajući predizbornu kampanju za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, Beljak je ustvrdio kako je sada jasno zašto je određena stanka u radu Sabora od tjedan dana

VIDEO

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak ustvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare Amsterdamske koalicije da HDZ treba jednom zauvijek maknuti s vlasti, jer 'dok je HDZ u bilo kojem gradu, općini ili županiji na vlasti, a kamo li na čelu države, Hrvatska ne može naprijed'.

- Amsterdamska koalicija će nastaviti s radom kako bi se HDZ srušio što prije, to bolje, a nakon toga ću iznijeti svoj osobni prijedlog, za kojeg se nadam da će prihvatiti i ostali članovi koalicije, da se HDZ-u, kao uhljebničkoj sekti, zabrani djelovanje i da se nad njima provede lustracija - rekao je Beljak.

Beljak: HDZ koristi državne resurse za svoju kampanju

Komentirajući predizbornu kampanju za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, Beljak je ustvrdio kako je sada jasno zašto je određena stanka u radu Sabora od tjedan dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Jandroković tvrdi: Stanka u Saboru nije zbog izbora u Lici
Jandroković tvrdi: Stanka u Saboru nije zbog izbora u Lici

- U tu županiju su se sjatili svi mogući HDZ-ovi ministri i dužnosnici, rade u kampanji za HDZ u svoje redovno radno vrijeme, koriste službene automobile i državne resurse, a to je nedopustivo - rekao je.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš istaknula je da Amsterdamska koalicija vidi veliki problem u postupanju policijskih službenika koji dolaze u redakciju u odorama, ali još veći problem u reakciji premijera Andreja Plenkovića, koji u tome ne vidi ništa neobično.

'U slučaju novinarke Klancir nema indicija na zastrašivanje'
'U slučaju novinarke Klancir nema indicija na zastrašivanje'

- Plenković kad govori o europskim izborima drži figu u džepu, između njega i Viktora Orbana nema u biti nikakve razlike, osim što Orban jasno progovara o svojim politikama, iz kojih proizlazi ugrožavanje slobode građana i ljudskih prava, a Plenković u svojim 'svilenim rukavicama' jedno govori, a drugo radi - rekla je.

Mrak Taritaš: Izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe

Mrak Taritaš poručila je da će se na izborima za Europski parlament birati između dvije Hrvatske i dvije Europe, odnosno 'Plenkovićeve, HDZ-ovske i Orbanove Europe' i s druge strane 'Europe slobode, razumijevanja, poštivanja prava svih i mogućnosti dostojanstvenog rada'.

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Boris Miletić ustvrdio je da se Hrvatska polako ali sigurno "orbanizira". Upozorio je kako je HDZ u Europskom parlamentu odbio prihvatiti izvještaj u kojem je dokumentirano prikazano kako Orban uništava mađarsku demokraciju te se odbio pridružiti europskim pučanima koji su tražili da se Orbanova stranka Fidesz isključi iz njihove grupacije.

- Time se HDZ distancirao od umjerenih europskih stranaka i svrstao uz antieuropsku stranku Fidesz. Mi želimo otvorenu, snažnu Europu, a Viktor Orban, kojeg je HDZ odabrao za svog partnera, protivi se takvoj politici. - naveo je MIletić.

Izbori u Lici: HDZ za kampanju dao više od svih drugih zajedno
Izbori u Lici: HDZ za kampanju dao više od svih drugih zajedno

Postavlja se pitanje zašto HDZ i Vlada guraju Hrvatsku u partnerstvo s 'razaračima i destruktivcima Europe', kaže Miletić.

Ne vjeruju da će Pupovac izaći iz vladajuće koalicije

Kandidatkinja PGS-a na listi Amsterdamske koalicije za Europski parlament Tea Mičić Badurina ustvrdila je da su nacionalističko-populistička kretanja postala trend u Hrvatskoj, da se ugrožavaju medijske slobode te da 'zbog Crkve, kao glavnog saveznika vladajućih, još nije donijet novi zakon o pobačaju', iako je to bila obaveza Vlade. 

Na novinarsko pitanje smatra li da će Milorad Pupovac izaći iz vladajuće koalicije Beljak je odgovorio kako da smatra da to neće učiniti.

- Divim se Pupovcu kako može podnijeti toliku količinu mržnje usmjerene prema njemu upravo iz redova HDZ i njegovih saborskih zastupnika, a to govori da postoje očito neki drugi argumenti - zaključio je predsjednik HSS-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS