Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ nije ostvario loš rezultat, relativni je pobjednik EU izbora

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dodala je kako analize treba napraviti i na županijskoj i lokalnoj razini te odlučiti o strateškom okviru za predsjedničke i parlamentarne izbore

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac ustvrdila je u utorak da HDZ nije ostvario loš rezultat već je relativni pobjednik europskih izbora, no sada se moraju napraviti detaljne analize kako bi se odlučilo o strateškom okviru za predsjedničke i parlamentarne izbore.

"Nije to loš rezultat. Mi smo relativni pobjednici izbora, no činjenica je da nam je žao što nismo osvojili i peti mandat", ocijenila je Žalac rezultate izbora za Europski parlament na marginama konferencije "Strategija razvoja pametnih gradova".

Komentirajući izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da "stranka ne smije biti ohola i da se treba vratiti narodu" rekla je kako svi trebaju izraziti svoje mišljenje. "Zamjenik je rekao što je rekao, svi trebaju govoriti ono što misle. Mi ćemo o svemu raspravljati kada budemo detaljno analizirali rezultate izbora", poručila je.

Upitana je li osvojenih manje od 23 posto glasova alarm s obzirom da je HDZ na prošlim izborima, kada je bio u koaliciji, imao 41 posto, Žalac je istaknula da su HDZ-ovi predstavnici i na ovim i prošlim izborima dobili značajan broj glasova.

"Ne bih rekla da je to alarm. Kada usporedimo ove izbore i one prije pet godina te kada usporedimo ljude koji su na listi HDZ-a prošli u Europski parlament, taj dio glasova otišao je istim predstavnicima", naglasila je.

Dodala je kako analize treba napraviti i na županijskoj i lokalnoj razini te odlučiti o strateškom okviru za predsjedničke i parlamentarne izbore.

Komentari (19)
  • Obzirom na bahatost, afere... dobili i previše glasova.

    28. 5. 2019,   13:38
  • Za njih su glasali svi koji su ostali doma i pravili se pametni da neće izać na izbore

    28. 5. 2019,   13:54
  • Molio bi gospođu Žalac ili nekog HDZ-ovca da jednom usporede izborni rezultat iz 1991 godine sa ovim današnjim,te da to malo proanaliziraju.Analiza bi pokazala veliki napredak prema unazad.

    28. 5. 2019,   13:49