Obavijesti

News

Komentari 878

HDZ o Prideu: Ugledajte se na hetero, oni ne uznemiravaju

HDZ o Prideu: Ugledajte se na hetero, oni ne uznemiravaju
5

Osim što splitski HDZ-ovci smatraju da se novac od Pridea trebao dati za žrtve poplava, poručili su sudionicima da su se sami odlučili na tu neravnopravnost

VIDEO

Splitski HDZ se, uoči četvrtog Pridea u Splitu, oštro pobunio protiv povorke koja će i ove godine, u subotu 7. lipnja, krenuti iz Đardina, preko Marmontove do Rive naglašavajući kako je riječ o bespotrebnim troškovima te da se isti novac mogao poslati potrebitima u poplavljenim područjima. 

- Vaš slogan ovog je "potpuna ravnopravnost", a mi vas pozivamo da upravo to i budete. Budite ravnopravni s onima koji znaju što je solidarnost, s onima koji su ugroženi nenajavljenom snagom prirode. A neravnopravnost o kojoj vi govorite, nisu vam odredili i izabrali oni koji ne sudjeluju u vašim paradama. Za neravnopravnost ste se odlučili i izabrali vi sami. A ako baš želite biti u nečemu ravnopravni  s drugima, onda se ugledajte u one hetero: oni vas o svojoj seksualnosti ne podsjećaju i ne uznemiravaju dok prolazite gradom... Pozivamo vas da ovogodišnji Pride održite u nekoj kongresnoj ili sportskoj dvorani, uz istu publiku, uz iste izvođače, uz iste aktivnosti. Možda nećete imati potpuni komod i komfor, ali vjerujte nemaju ga ni svi volonteri i stanovnici lijepe naše Slavonije. A vjerujemo da biste se uz sve vaše visoke  emocije mogli složiti da je njihova motivacija i uloga malo više ljudskija i s malo više empatije od vaše: pomoć da se stradali vrate što prije u svoje potopljene domove - stoji, među ostalim, u priopćenju predsjednika splitskog HDZ-a, Petra Škorića. 

Naglašava kako je Split blokiran nepotrebnim događajem u kojem nešto oko dvjestotinjak šetača, poručuju o ugrozi svojih seksualnih prava i orijentacija te da se seksualnost ne pokazuje i ne demonstrira po trgovima i ulicama, bila ona hetero ili homo determinirana. 

- Ne mijenja to i sudjelovanje nekoliko Kukuriku ministara koji se iz nama nepoznatih razloga, a sigurni smo nepoznatih i njima samima, za ravnopravnost homoseksualnih zajednica bore žarom kao da ih to osobno dira i degradira. Kao da i ta brojka sama po sebi nije šokantno malena, pretražujući Facebook stranicu Split Pridea uredno se mogu naći obavijesti o autobusima koji dolaze iz Zagreba, ali i drugih država  i gradova, primjerice  Ljubljane i Beograda. Pa nam i nije baš najjasnije gdje su tu Splićani?! Znači, osim što se uznemiruje, siluje i inkomodira grad i njegovi stanovnici, još se siluju i činjenice pred otvorenim i zdravim očima - stoji u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrće se i na 50 milijuna kuna koliko su LGBT udruge posljednjih godina dobile od države za svoj mukotrpan rad i za organizaciju svojih šetnji i parada. Smatraju da nije neki kompliment ni za sudionike parada, a niti za one koji ih ovako izdašno financiraju. 

- Ne usudimo se ni javno upitati zašto je LGBTQ udruga Rišpet dobila prostor u Dioklecijanovoj palači koji je kulturna udruga 'Splitski krnjeval - cukuni' trebala napustiti preko noći bez da im je obrazloženo zašto. Vjerojatno nije korektno ni da priupitamo zašto je uređenje tog prostora platio Grad Split? - pitaju se u splitskom HDZ-u. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 878
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji