Obavijesti

News

Komentari 11

HDZ osudio napad na Mikuleca (SDP): 'To su kumski odnosi'

Ako nadležna tijela potvrde da je bilo koji naš član sudjelovao u bilo kakvom obliku nasilja prema bilo kojoj osobi, reagirat ćemo promptno i sukladno stranačkom statutu, priopćili su

VIDEO

Nakon napada na zamjenika općinskog načelnika Zlatar Bistrice Dražena Mikuleca iz SDP-a, a u napadu su, prema priopćenju krapinsko-zagorskog SDP-a, sudjelovali viđeniji HDZ-ovci, priopćenjem se oglasio i Županijski odbor HDZ-a, koji osuđuje svaki oblik verbalnoga ili fizičkog nasilja i ocjenjuje da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, nego se radi o osobnom konfliktu isprepletenom s pojedinačnim poslovnim interesima dvojice koji su i u kumskom odnosu.

Krapinsko-zagorska organizacija SDP-a u priopćenju o napadu zatražila je od premijera Andreja Plenkovića da se očituje o, kako je navedeno, necivilizacijskome nasilnom činu koji su predvodili viđeniji HDZ-ovci.

Iz krapinsko-zagorskog HDZ-a kategorički osuđuju svaki oblik verbalnoga ili fizičkog nasilja.

- Ako nadležna tijela potvrde da je bilo koji naš član sudjelovao u bilo kakvom obliku nasilja prema bilo kojoj osobi, reagirat ćemo promptno i sukladno stranačkom statutu - navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Dodaje se da je, prema informacijama koje zasad imaju, u Zlatar Bistrici u utorak održan mirni i uredno prijavljeni skup 12-ak farmera. Oni su prosvjedovali protiv donošenja odluke o izmjenama prostornog plana, kojom se sprječava izgradnja novih peradarskih farmi ili proširenje sadašnjih na području te općine, na što su se već žalili mjerodavnim ministarstvima i državnim institucijama.

'Riječ je o osobnom konfliktu'

Iz HDZ-a ističu kako zasad imaju informaciju da se, nakon što je održan prosvjed, dogodio fizički izgred između jednog od farmera i zamjenika načelnika općine Zlatar Bistrice. Posebno ističu da su oni u 'kumskom odnosu'.

- S obzirom na dugogodišnje osobne odnose vinovnika, isprepletene s pojedinačnim poslovnim interesima, ističemo da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, niti ga je korektno takvim pokušavati prezentirati u javnosti - stoji u priopćenju krapinsko-zagorskog HDZ-a u kojem očekuju da mjerodavna tijela u vezi s tim slučajem što prije utvrde odgovornost.

- I premda je riječ o osobnom konfliktu, ponavljamo, primjereno ćemo kao stranka reagirati potvrdi li se da je naš član odgovoran - zaključuje se u priopćenju krapinsko-zagorskoga Županijskog odbora HDZ-a u kojem se ne navodi ime člana stranke, no neki mediji neslužbeno doznaju da je riječ o Renatu Čehuliću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu