Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

HDZ: 'Osuđujemo objavu Ivana Đakića, to je govor mržnje...'

None Foto: Facebook

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog Josipa Đakića, na Facebooku je postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama

Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HDZ-a.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, u ponedjeljak je na svome privatnom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić",  napisao je uz fotografiju.

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru, objavili su mediji.

Iz HDZ-a su priopćili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama.

"Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost.

Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a", navodi se u HDZ-ovu priopćenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.

Zastupnik Josip Đakić (HDZ) samo je kratko proučio kako to ne želi komentirati, napominjući kako sin ne živi s njim te da o svemu tome pitamo njegovog sina.

- Objavu sam slučajno podijelio te je obrisao nakon minute. Nisam nacionalist i ispričavam se. Želim im sretan Božić. Stvarno mi nije bila namjera nikoga uvrijediti. Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu - kazao je za 24sata Ivan Đakić. 

 

Komentari (149)
  • Milozvučni Đakić i Stevo, dva zaslužna i neškolovana saborska zastupnika, i njihovi simpatični nasljednici ! To je slika Hrvatske, za koju je naša mladost prolijevala krv ! O zemljo, otvori se...!

    7. 1. 2019,   23:03
  • Kažu ne napadajte dijete!? To nije dijete, to je mladunče. Vrlo opasno mladunče s jako lošim genetskim materijalom.

    7. 1. 2019,   23:43
  • A pa taj gnjusni taticin sin je poznat u vt po preseravanjima,i govoru da njemu nitko nista ne moze,jer mu je tatica sa plavim nosom u hdz-u i on je nedodorljiv policiji i sudstvu kao i svi veliki domoljubi.

    7. 1. 2019,   23:02