Obavijesti

News

Komentari 218

HDZ-ov načelnik novcem iz EU gradi fontanu u obliku slova 'U'

HDZ-ov načelnik novcem iz EU gradi fontanu u obliku slova 'U'
10

Dok su mještani Konjščine u Zagorju zaprepašteni izgledom fontane, HDZ-ov načelnik Mirko Krznar kaže kako se ne radi o nikakvom ustaškom simbolu, već o apsidi, koja potječe iz crkvene arhitekture

VIDEO

Zagorska općina Konjščina uskoro bi na Trgu dr. Franje Tuđmana trebala dobiti fontanu u obliku slova 'U'. Radovi su počeli prošle godine, a svečano otvorenje novouređenog trga trebalo bi biti u kolovozu, na Dan općine (8. kolovoza).

Pokretanje videa...

00:48

Na čelu projekta je HDZ-ovac Mirko Krznar, načelnik Konjščine, koji je 90-ih radio u Saboru kao pripadnik saborske straže. Nacional je objavio izgled projekta u kojem se vidi kako su jedine klupe za sjedenje oko fontane postavljene na vrhu tako da čine karakteristično slovo 'U'. Nazvali smo načelnika Konjščine za komentar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bi se štel mešat - najprije nam je poručio Mirko Krznar pa ipak na inzistiranje da nam pojasni zašto uređuje Trg dr. Franje Tuđmana u obliku slova 'U', objasnio da to nema veze s ustaškim simbolima, već s crkvenom arhitekturom.

- To nije nikakav oblik slova 'U' niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potječe iz crkvene arhitekture. I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to niti ne podsjeća na slovo 'U', ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopće u čemu je problem. Ne razumijem, ali to je tako, uvijek se nađe troje, četvero nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspjeh - rekao nam je Krznar ističući kako će cjelokupno uređenje trga koštati 1,5 milijuna kuna. Dio financira država, dio županija, a dioEU fondovi.

Načelnik Krznar je naglasio i kako je po građevinskoj inspekciji, koja je reagirala po prijavi zbog uređenja trga, ustanovljeno kako je sve u redu. 

- Radovi su počeli još prošle godine i nitko se dosad nije bunio. Još prije pola godine sam dobio dojavu da će krenuti napadi na mene, sve je to instruirano. Otvaramo nova radna mjesta, treba dizati plaće pa to pojedinima smeta. Ponavljam, ovo nema apsolutno nikakve veze s ustaškim simbolima - naglasio nam je načelnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a