Obavijesti

News

Komentari 260

HDZ-ov župan odbio dati novac za Hitnu. Ali zato je kupio Audi

HDZ-ov župan odbio dati novac za Hitnu. Ali zato je kupio Audi
1

HDZ-ov župan Nikola Dobroslavić prošle je godine, dva dana nakon tragične smrti malog Gabrijela u Metkoviću, odbio u proračunu povećati novac za Hitnu. Ove godine nabavio je službeni Audi od 377.000 kn

VIDEO

Dva dana nakon smrti Gabrijela Bebića (9), dječaka kojeg su u prosincu prošle godine dvaput s Hitne u Metkoviću vraćali kući, HDZ-ov župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić odbio je u proračunu povećati novac za Hitnu. U srpnju ove godine taj isti župan nabavio si je bijesni službeni auto, Audi vrijedan čak 377 tisuća kuna, piše Dalmacija Danas.

VIDEO: Tragična smrt malog Gabrijela

Pokretanje videa...

01:19

Ne da za naprijeđenje Hitne, a naručuje auto od 377 tisuća kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slučaj malog Gabrijela šokirao je cijelu Hrvatsku. Nakon njega utvrđen je cijeli niz propusta, a stanovnici Metkovića žalili su se i kako se često dogodi da dođu pred zatvorena vrata Hitne jer nema nikoga.

Ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću, Mihovil Štimac, rekao je tada za Dnevnik hr. da im nedostaje liječnika.

Dva dana nakon Gabrijelove smrti zasjedala je skupština Dubrovačko-neretvanske županije i donijela je proračun za 2019. godinu. HDZ-ov župan Nikola Dobroslavić s vladajućom većinom odbio je preraspodijeliti 1,3 milijuna kuna iz drugih resora i dati ih za unaprijeđenje Hitne na području cijele županije, što su amandmanom tražili iz Mosta. 

Tražili su i preraspodjelu sredstava unutar predloženog proračuna kako bi se iznašlo 1,4 milijuna kuna za nabavu medicinskih dijagnostičkih uređaja. Dobroslavić je sve to odbio.

- Proračun mora imati ravnotežu, amandmani je narušavaju. Ovaj način podnošenja amandmana 'baci lopatom pa se snalazite' ne prihvaćam. To je više za publiku, manje za bit stvari - rekao je Dobroslavić.

Kad smo kod ravnoteže i stvari za publiku, taj isti župan u srpnju ove godine nabavio je službeni Audi vrijedan 377 tisuća kuna.

'Gledam ih u oči i želim pravdu za svoje dijete, svog Gabrijela!'
'Gledam ih u oči i želim pravdu za svoje dijete, svog Gabrijela!'

Podsjetimo, Gabrijel je preminuo 11. prosinca od posljedica sepse u splitskoj bolnici, a dva dana prije smrti, čak su ga dvaput s Hitne u Metkoviću poslali kući.  Dan kasnije s Hitne su ga poslali pedijatru. 

U Hitnoj u Metkoviću umrla je i Ema (5) koju nisu ni pregledali, kao ni Gabrijela.

Mora imati miminalno 190 konja, 18 cola felge...

Natječaj za kupovinu službenog automobila raspisan je 30. svibnja ove godine. Uvjeti su bili nova limuzina do 400 tisuća kuna, s minimalno 190 konjskih snaga, s automatskim mjenjačem i felgama od 18 cola.

Naravno, auto mora imati pogon na sva četiri kotača, Bi-Xenon svjetla i pomoć pri kretanju na uzbrdici. Opcija leasinga nije dolazila u obzir, isključivo kupovina.

Obavijest o odabiru objavljena je 2. srpnja, prihvaćena je ponudu tvrtke Euro Daus d.d. i odabran je Audi vrijedan 376.904,51 kunu s PDV-om.
 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...