Obavijesti

News

Komentari 60

HDZ-ovac je davio SDP-ovca i prijetio: 'Vi ste smeće, gnoj...'

HDZ-ovac je davio SDP-ovca i prijetio: 'Vi ste smeće, gnoj...'
1

Policija je uhitila i privela Renata Čehulića (HDZ) zbog napada na Dražena Mikuleca (SDP) u srijedu navečer ispred zgrade općine Zlatar Bistrice. Njih dvojica su, inače, vjenčani kumovi...

VIDEO

Pazite kud se krećete po noći. Vi ste smeće, gnoj...nama smrdi vaš gnoj, dio je prijetnji i uvreda koje je Renato Čehulić (HDZ) iz Zlatar Bistrice izgovarao u srijedu navečer Draženu Mikulecu (SDP), zamjeniku načelnika zlatarbistričke općine. Dok mu je to govorio, držao ga je rukama za vrat i davio ga prislonjenoga na zid općine

Policija je Čehulića uhitila i privela.  Potvrdili su nam da je još uvijek na kriminalističkoj obradi u PP Zlatar Bistrica te da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu. Za sada, doznajemo u policiji, imaju elemenata za kazneno djelo prijetnje, a hoće li odgovarati za još koje kazneno djelo, znat će  nakon što utvrde sve činjenice i ispitaju svjedoke. 

Čehulić je predvodio prosvjednike koji su ispred zgrade negodovali zbog izmjene urbanističkoga plana. Prema toj izmjeni, u Zlatar Bistrici od srijede je zabranjeno otvaranje novih farmi. Na to su ih, kažu nam vijećnici, 'natjerali' građani koji se žale na užasan smrad.

Zlatar Bistrica poznata je po velikom broju, uglavnom peradarskih farmi. Petnaestak vlasnika još je ranije pisalo i Općinskom vijeću, ali i državnim institucijama, nezadovoljni zbog nemogućnosti proširenja svojih djelatnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon što smo završili sjednicu Vijeća i izašli iz zgrade, dočekali su nas prosvjednici, vlasnici farmi. Počeli su fućkati i vikati, a onda je Čehulić napao Mikuleca – rekao nam je jedan od vijećnika. 

Mikulec: U šoku sam! Odrasli smo zajedno, susjedi smo i vjenčani kumovi

Čehulić je, prema izjavama svjedoka, krenuo prema zamjeniku načelnika, odgurno ga na zid zgrade, stisnuo, uhvatio ga za vrat, prijetio mu i vrijeđao ga.  

- Još imam ogrebotine na vratu. U totalnom sam šoku. On i ja samo odrasli zajedno, susjedi smo i vjenčani kumovi. Jadno je do čega dođe zbog politike – rekao nam je napadnuti Mikulec. 

U Zlatar Bistrici na vlasti je SDP i tvrde kako iza ovog prosvjeda stoji HDZ te da su većina prosvjednika-farmera njihovi članovi.

Sukob razljutio šefa zagorskog HDZ-a

To je razljutilo Žarka Tušeka, predsjednika zagorskog HDZ-a i saborskog zastupnika. 

- Prema mojim informacijama, bio je to miran i najavljen prosvjed zbog dnošenja odluke prema kojoj će u budućnosti biti zabranjena izgradnja novih farmi. Fizički incident, prema mojim informacijama, dogodio se nakon prosvjeda. Ne pada mi na pamet takav konflikt stavljati u kontekst političkih i stranačkih odnosa. Svako takvo sugeriranje i interpretiranje smatram duboko nekorektnim i ispolitiziranim. U svakom slučaju, osuđujem svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja i svejedno mi je kakav je politički ili stranački status bilo koga tko u tome sudjeluje – komentirao je Tušek. 

Zagorski župan: Niže ne može. Ovo je van svake pameti!

Reagirao je i Željko Kolar (SDP), zagorski župan. 

- Niže ne može, ovo je van svake pameti. Svatko ima pravo prosvjedovati, ali fizički napadi i vulgarno vrijeđanje su neprihvatljivi i nedopustivi – rekao nam je Kolar. 

Prema posljednjim infomacijama, policija za Čehulića neće tražiti istražni zatvor. Kaznenu prijavu podnijet će redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a